Цената на годежния пръстен не трябва да надминава две месечни

...
Цената на годежния пръстен не трябва да надминава две месечни
Коментари Харесай

Според 75% от българите разумната цена за годежен пръстен е до две месечни заплати

Цената на годежния пръстен не би трябвало да надминава две месечни заплати, считат 75% от българите. Това демонстрира акнета в обществените медии, инициирана от интернационалната верига бутици за бижута и търговия със скъпоценни камъни Amodoria, в която вземат участие над 1500 души.

Допитването е извършено в навечерието на коледните и новогодишни празници – най-популярния интервал за оферти за брак в международен мащаб. Според статистиката в 40% от случаите заветният въпрос се задава точно на Коледа, Бъдни вечер или в новогодишната нощ, като общият резултат измества в класацията даже най-романтичния ден – Свети Валентин.


“Нормата” от две месечни заплати като минимална цена за годежния пръстен е възприета в Съединени американски щати през предишния век и символизира готовността на мъжа да поеме отговорност за издръжката на бъдещото семейство. В България обаче няма твърдо открита процедура, демонстрира анкетата на Amodoria.

“Макар и непредставително, изследването ни сподели, че за множеството българи цената на пръстена не е решаваща, а от голяма важност са жестът и любовта, които стоят зад него. В същото време обаче 87% % от участниците в анкетата са безапелационни, че пръстенът е значим и държат на него.”, изясни Рабия Мула, дипломат на Международната асоциация на промишлеността за скъпоценни камъни (ICA) и представител на Amodoria за България.


Допитването демонстрира още, че съгласно половината от българите годежният пръстен би трябвало да е с елмаз. Това е и най-популярният драгоценен камък за оферти в международен мащаб. Опитът на интернационалните бижутери у нас през последните две години сочи същото – най-търсени са годежните пръстени с един или повече диаманти, от бяло злато и цена до 3000 лв.. Най-скъпият годежен пръстен, закупен в бутика на Amodoria, е от бяло злато с танзанит и диаматни на цена към 19 000 лв..

“Диамантите са желани освен поради символиката и открития тренд, само че и тъй като са устойчиви и неутрални, комбинират се елементарно с други бижута, което ги прави подобаващи за носене всеки ден.”, изяснява Рабия Мула. “Ако обаче се търси неповторимо украшение, което да се предава от потомство на потомство, комбинацията с цветни скъпоценни камъни е по-подходяща.


Това постоянно е и по-добрата различна от капиталова позиция – има съвременни и не толкоз скъпи разновидности като аквамарин и розовия морганит, както и доста редки камъни като танзанита, чиято цена ще пораства в бъдеще.”, добавя тя.

Добър образец за това съгласно специалистите e пръстенът с 12-каратов сапфир и 14 диаманта, с който принц Уилям предлага брак на Кейт Мидълтън и който преди този момент принцеса Даяна сама избира за своя годеж. Има и случаи, в които българските звезди също залагат на особеното – Дани и Алекс Петканови се сгодяват в къщата на Big Brother с пръстен с танзанит и диаманти.

“Най-важното при избора на годежен пръстен в действителност е да бъде изработен с обич и внимание към желанията на половинката. Знаем, че задачата не е лесна, изключително когато хоризонтът е “завинаги”. Няма универсални правила, само че положителните експерти могат да оказват помощ с насоки, съобразени с самостоятелния жанр, бюджета и приоритетите”, добавя Рабия Мула и прецизира, че заинтригуваните могат да се срещнат с съществени правила и препоръки в няколко къси видеа по тематиката, готови от Amodoria.


11 съвета при избора на годежен пръстен : Съобразете се със стила и метода на живот на обичания човек. Ако работи с ръцете си и ще носи пръстена всекидневно, диамантите са най-устойчивият камък. Правоъгълните диаманти са с по-висока цена от овалните. Ако бюджетът ви не разрешава по-голям камък, можете да търсите дизайн вид “клъстър”, който сплотява няколко по-малки диаманта в група и по този начин се реализира резултата на един по-голям. Ако индивидът има по-смел жанр можете да търсите друг дизайн на пръстена. В противоположен случай класиката е за предпочитане – елементарно се комбинира и не омръзва. Ако търсите особено и друго украшение, което да се предава през поколенията, потърсете експертен съвет за избор на неповторим камък. Изберете метала също съгласно персоналните желания на индивида и останалите му бижута. Размера можете да коригирате след самото предложение с проба на място, като това е най-сигурният метод. Можете да употребявате за мярка и пръстен, който носи. Имайте поради, че някои модели не разрешават многократни корекции, както и че при сватбата пръстенът се реалокира от лявата на дясната ръка. Можете да потърсите експертен съвет и за бъдещото съчетание на пръстена с венчалната халка. Не забравяйте и подценявайте и кутийката. Несъответствието няма да убегне на множеството дами и не трябва да скапва общото чувство. При избора на камък постоянно търсете документ за качество, както и за етичен рандеман. Ако се спрете на камък със значещо качество и размери, потърсете подпомагане от бижутера за регистрацията му в интернационален указател с неповторим номер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР