Цената на газа вече е с 15% по-ниска. Танкерите с

...
Цената на газа вече е с 15% по-ниска. Танкерите с
Коментари Харесай

Министър Лорер: Цената на газа вече е с 15% по-ниска

Цената на газа към този момент е с 15% по-ниска. Танкерите с американското синьо гориво към този момент са у нас, а КЕВР разгласи новата цена на микс.

Това заяви пред БНТ министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Попитан дали американският природен газ към този момент е у нас, водещият политик от " Продължаваме промяната " отговори: „ Дали е в пренос или не, дали се разтоварва, няма значение. Кога той механически ще е при нас, не се ангажирам да кажа. " " Не един, а два танкера са “, посочи Лорер.

Той добави, че цялостното количество азерски газ ще влезе в България. 

Що се отнася до разрешението България да продължи да внася съветски нефт макар наложените на Русия наказания от Европейски Съюз, Лорер за следващ път акцентира триумфа, който страната ни е постигнала. " Защото към този момент сме деен сътрудник на Европейския съюз. Понеже сме на масата в Европа към този момент като равни сътрудници, по тази причина ни чуха “, изясни Лорер.

„ Надявам се, че рафинерията в Бургас си дава ясно схващане, че това е дерогация и тя е лимитирана във времето “, предизвести Лорер и изрази вяра, че в рафинерията към този момент са почнали да вършат нужните промени, с цел да може да се работи с неруски нефт.

Бюджетът, който държавното управление предлага, е ориентиран към рецесията, поради и войната в Украйна, която ни се отразява, съобщи министърът на нововъведенията и растежа. Имаме към 2 милиарда лева ограничения за най-уязвимите групи в обществото, посочи той.

Министърът разясни, че по време на дебатите за бюджета е обикновено да има разлики, защото всяка страна пази своя интерес, а държавното управление има политика за приходи, от началото на годината няколко пъти се подвигат пенсиите, нараснали са заплатите на учители, лекари, медицински сестри, а държавните структури, които се реформират, ще имат по-високи заплати.

По отношение на инфлацията Лорер разяснява, че равнището й в България е каквото и в другите балкански страни - 11-13%, а за съпоставяне в балтийските страни е 17-18 на 100.

„ България ще се усеща доста по-добре с евро, тъй като ще е част от Европейски Съюз и в паричната му система. Когато се опитваме да го забавяме в Народното събрание, това единствено основава неустановеност освен в българското общество, а и в целия Европейски Съюз по отношение на това какво България желае. Не бива да вършим стъпки обратно “, сподели Даниел Лорер.

" Планът за възобновяване и резистентност е извънредно достижение на това държавно управление, тъй като успяхме да получим утвърждение от Европейски Съюз ", сподели той и добави, че персонално Урсула фон дер Лайен е пристигнала у нас и ни е споделила: " Имате 13 милиарда от Европейски Съюз, с цел да се възстановите ". " Но тези пари ще са налични за България, единствено и само в случай че ние осъществим 22 промени, още веднъж през Народното събрание ", посочи Лорер и добави, че част от тези ограничения би трябвало да са подготвени до края на тази година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР