Цената на газа в Европа при откриването на търговията във

...
Цената на газа в Европа при откриването на търговията във
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа за първи път от октомври надхвърли $1800 за 1000 куб. м

Цената на газа в Европа при откриването на търговията във вторник се повиши над 1800 $ за 1000 кубически метра за първи път от началото на октомври. Това показват данните от търговията на Лондонската междуконтинентална борса (ICE), предава.

Цената на януарските фючърси на хъба TTF в Холандия към 10:01 московско време се увеличи до 1803 $ за 1000 кубически метра или 154,35 Евро за MWh (въз основа на настоящия обменен курс EUR/USD, цените на ICE са показани в евро за MWh).

Ден по-рано " Газпром " още веднъж не резервира мощности за пренос на природен газ през Полша по газопровода " Ямал-Европа " за 21 декември. В резултат на това физическият поток на газ през тръбопровода за Германия спря тази заран.

" Газпром " също не резервира спомагателен потенциал за пренос на природен газ през Украйна през януари и поръча 21,6% от оферти потенциал за изпомпване през Полша през газопровода " Ямал-Европа " на търг в понеделник.

Руският газов холдинг стартира да понижава размера на резервациите за пренос на газ през газопровода " Ямал-Европа " от петък - на търга " Ден напред " " Газпром " също не резервира мощности по това време, само че при търговията в границите на деня поръча размер на изпомпване от 26,8 милиона куб. м против 31,4 млн. куб. м през предходните дни. След това помпената мощ последователно намаля до 5,2 милиона куб. м в събота, 4,2 милиона куб. м в неделя и 3,8 млн. куб. м в понеделник. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР