Цената на газа в Европа при откриването на борсовата търговията

...
Цената на газа в Европа при откриването на борсовата търговията
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа над 1100 долара за 1000 кубични метра


Цената на газа в Европа при откриването на борсовата търговията през днешния ден надвиши 1100 $ за 1000 кубични метра на фона на прекъсване на част от съветския пренос през Украйна на входния пункт " Сохрановка ". Това сочат данните на лондонската борса ICE, представени от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5176
Цената на юнските фючърси на хъба TTF в Нидерландия се увеличи до 1124 $ за 1000 кубични метра или 103 евро за мегаватчас (MWh). Поскъпването за деня и над 4 на 100.

Вчера операторът на украинската газопреносна мрежа (ОГТС) разгласи, че от през днешния ден (11 май) стопира преноса на газ към Европа през входния пункт " Сохрановка " заради форсмажорни условия - компанията твърди, че не може да упражнява надзор върху газокомпресорната станция " Новопсков " в Луганска област в Източна Украйна поради намесата на окупационните сили в техническите процеси. Във връзка с това поръчките за транспорт ще бъдат отхвърлени, газ няма да се приема.

Към днешна дата няма поръчки за пренос на газ от Русия през газоразпределителния пункт " Сохрановка ", показва ТАСС, базирайки се на данни от уеб страницата на ОГТС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР