Цената на газа в Европа падна под 2950 долар за

...
Цената на газа в Европа падна под 2950 долар за
Коментари Харесай

Газът падна под $2950, петролът задържа цена

Цената на газа в Европа падна под 2950 $ за 1000 куб. м в ранната търговия през днешния ден, сочат данни от лондонската борса ICE. Намалението по отношение на миналата комерсиална сесия е с към 7 на 100.

Цената на септемврийските фючърси на хъба TTF в Нидерландия слезе до 2938 $ за 1000 куб м. или 286 евро за мегаватчас.

Миналата седмица спотовата цена на газа в Европа прескочи 3500 $ за 1000 куб. м за пръв път от март и приближи достигнатия тогава връх от 3900 $.

Върху цената въздейства както покачването на азиатските фючърси, по този начин и упованието подаването на газ по " Северен поток-1 " да бъде спряно за три дни сред 31 август и 2 септември.

Цените на петрола останаха без сериозна смяна в ранната търговия в Азия през днешния ден под натиска на упованията, че ОПЕК ще редуцира добива, което пък беше уравновесено от речта на ръководителя на УФР Джером Пауъл в Джаксън Хоул, че повдигането на лихвите ще продължи, а това от своя страна е напът да свие потреблението.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври спаднаха с 27 цента или 0,3% до Щатски долар 100,72 за барел и изтриха облагите от миналата сесия.

Американският лек недопечен нефт добави 2 цента до 93,08 $ за барел.

Върху цената на петрола въздейства и мощният $, чийто показател през днешния ден се повиши до 109,16, или растеж от 0,3 на 100. Силният $ прави петрола по-скъп за купувачите, опериращи в други валути.

ОПЕК се чака скоро да реши дали и с какъв брой да понижи добива, с цел да компенсира възможното връщане на Иран на международните петролни пазари, както и свиването на потреблението под натиска на страховете от световна криза. Идеята на Саудитска Арабия за понижаване на производството към този момент се поддържа от ОАЕ и Оман.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР