Цената на газа в Европа може да надхвърли четири хиляди

...
Цената на газа в Европа може да надхвърли четири хиляди
Коментари Харесай

Шефът на „Газпром“: През есента и зимата газът може да надхвърли $4000 за хиляда куб. м.

Цената на газа в Европа може да надвиши четири хиляди $ за хиляда кубически метра през есенно-зимния интервал. Това сподели ръководителят на " Газпром " Алексей Милер по време на конферентен диалог, отдаден на Деня на служащите в нефтената и газовата индустрия, представен от РИА „ Новости “.

„ Виждаме, в дословния смисъл на думата, „ ценово рали " на тържищата за търговия с газ и и газовите хъбове. И знаете ли, съгласно консервативна оценка, като в същото време се поддържат трендовете, които съществуват на пазара през днешния ден, цената в пика на есенно-зимния най-много може да надвиши четири хиляди $ за хиляда кубически метра ", се споделя в стенограмата от речта на Милер, оповестена от пресслужбата на „ Газпром “.

Той отбелязва, че обичайните купувачи на съветски газ са почнали да се отхвърлят от системата на дълготрайни контракти, което съгласно него е „ удар по надеждността и стабилността на газовите доставки “.На фона на понижаване на потреблението на синьо гориво Европа минава към потребление на въглища, мазут и даже дърва за огрев, прибавя шефът на „ Газпром “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР