Цената на газа в Европа днес спадна, въпреки че по

...
Цената на газа в Европа днес спадна, въпреки че по
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа спада и без Северен поток-1

Цената на газа в Европа през днешния ден спадна, макар че по " Северен поток-1 " не тече газ, а и липсват вероятности това да се случи скоро, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В Нидерландия цената на месечния договор понижа с 27,5 евро до 218 евро за мегаватчас. Фючърсите с доставка през ноември спаднаха с 24 евро до 234 евро за мегаватчас.

" Това развиване е по-близко до действителността и отразява наличността на газ, защото хранилищата в Европа са съвсем напълно запълнени и рисковете, свързани с съветските доставки, понижават ", съобщи анализатор към " Анжи енерджискан " (Engie EnergyScan).

Европа запълни хранилищата си съвсем два месеца по-рано от поставения период и все още те са запълнени приблизително на 82 %, сочат данни на " Газ инфрастръкчър Юръп " (Gas Infrastructure Europe). В Германия те са запълнени на 86 на 100.

Рейтинговата организация " Фич " (Fitch) заяви, че прекъсването на " Северен поток-1 " се е случило четири месеца по-рано от нейните прогнози, само че Европа се е оказала готова за това.

Плановете за намиране на различни доставки, съчетани с икономии на синьо гориво до 15 % по отношение на миналата година, би трябвало да оказват помощ на Европа да избегне острия дефицит, считат от " Фич ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР