Цената на газа се повиши с 32,5 на сто и

...
Цената на газа се повиши с 32,5 на сто и
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа прехвърли 2900 долара за 1000 кубика след спирането на „Северен поток“

Цената на газа се увеличи с 32,5 на 100 и надвиши 2900 $ за 1000 кубични метра в днешната търговия за първи път от края на август на фона на цялостното прекъсване на доставките по газопровода " Северен поток ". Това сочат данните от лондонската борса ICE, представени от ТАСС.

Цената на октомврийските фючърси на хъба TTF в Нидерландия набъбна до 2916 $ за 1000 кубични метра или 284,465 евро за мегаватчас.

В началото на търговията, по-рано през днешния ден, синьото гориво се търгуваше за 2853 $ за 1000 кубични метра или 279 евро за мегаватчас, отбелязвайки скок от 30 %.

На 2 септември " Газпром " заяви, че при техническото обслужване на последния настоящ помпен елемент на " Северен поток " са открити течове на машинно масло и холдингът е заставен да спре напълно подаването на газ по тръбопровода за неопределен срок, с цел да ги в профил.

" Газпром " в понеделник подава за Европа, директно през Украйна, природен газ в размер 42,4 милиона кубични метра през газоизмервателната станция (ГИС) " Суджа ". Това количество е доказано от украинската страна, заяви пред публицисти представител на съветската енергийна компания, представен от ТАСС.

И в неделя размерът на изпомпване на синьо гориво по това трасе бе 42,4 милиона кубични метра.

Заявки за транспорт през станция " Сохрановка " не се одобряват, посочи представителят на " Газпром ".

По-рано ТАСС, базирайки се на данни от уеб страницата на оператора на украинската газопреносна мрежа, заяви, че преносът на съветски газ през Украйна през днешния ден може да доближи до към 42,4 милиона кубични метра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР