Цената на газа може да бъде намалена с 5 до

...
Цената на газа може да бъде намалена с 5 до
Коментари Харесай

До 20% по-евтин газ очакват ТЕЦ-овете

Цената на газа може да бъде понижена с 5 до 20%. Това съобщи пред Нова телевизия Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните сдружения.

Той изясни, че няма съответна цифра, която да обхване всички топлофикации, заради другите им специфики. Ориентир обаче можели да бъдат новите цени, настоящи от 1 април, които са от 5 до 20% надолу.

Георгиев уточни, че с цел да могат потребителите на газ и парно да получат надвзетите суми от топлофикационните сдружения, първо парите от " Газпром " би трябвало да стигнат до ТЕЦ-овете. След това КЕВР би трябвало да пресметна съответните разлики за всеки минал месец и оттова нататък разликата от платените сметки ще бъде изчислена самостоятелно за сдруженията.

Експертът уточни, че няма по какъв начин да се възвръщат надвзетите суми на неточни клиенти. Нямало и краен период за връщане на пари. Той изрази увереност, че идният отоплителен сезон ще е по-евтин от предходния.

Припомняме, понижението на цената на съветския природен газ стана откакто се организираха договаряния сред двете страни, само че избрани от Това антимонополното решение на Европейска комисия против " Газпром ".

Припомняме, точно на 3 март бе оповестено, че от " Газпром " понижават цената на газта с над 40%.

Новият контракт с " Газпром " пристигна след антимонополното решение на Европейска комисия и двустранни договаряния. Новата ценова формула ще се ползва ретроактивно, считано от 5 август 2019 година

По тази причина " Булгаргаз " заяви, че ще възвърне на клиентите си пари със остаряла дата.

Заради поевтиняването на газа, на 20 март от КЕВР оповестиха, че се чака от 1 април парното да поевтинее приблизително с 20% за страната.

В началото на април стана ясно, че за потребителите в София цената на топлинна сила се понижава с 26.47%. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР