Цената на газа е висока поради провалените опити последните 12

...
Цената на газа е висока поради провалените опити последните 12
Коментари Харесай

Демократична България: ГЕРБ призна твърденията ни за скъпия газ

Цената на газа е висока заради провалените опити последните 12 години да бъде построен интерконектора с Гърция. Това се схваща от изявление на енергийния специалист на ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев за „ 24 часа “, с което на практика признава цялостния енергиен неуспех на ГЕРБ и заслугата им за това повишаване. Ето какво споделя " Демократична България " по този мотив:

„ Демократична България “ систематично упорства за довършването на интерконекторната връзка с Гърция, с цел да може да се диверсифицират доставките на газ и България да се обезпечи достъп до по-евтини източници от съветския газ.

На въпрос какво е вашето решение против високата цена на газа, Добрев дава отговор: „ Довършване на интерконектора с Гърция. Тази връзка трябваше да е подготвена преди години! Пари има, политическа воля има, няма грам подготвеност на равнище управление на плановата компания за създаване на тази връзка. 12 години не могат да изградят един елементарен интерконектор “.

В последните 12 години ГЕРБ имаше цялостен надзор върху ръководството на държавните сдружения и българските представители в смесени сдружения, каквото е „ Ай Си Джи Би “. Ръководството на компанията е поравно с гръцката страна, като България има четирима представители от общо осем в борда, а единият изпълнителен шеф е българин.

„ Ако зависи от мен, бих уволнил на секундата директорката на плановата компания “, споделя Добрев. През всички тези години държавното управление на ГЕРБ не направи промени в управлението, а а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов непрестанно твърди, че е обезпечил действителна диверсификация.

„ Демократична България “ упорства да се закупи оптимално заложеното количество азерски газ за 1 милиард куб. метра, който сега е пет пъти по-евтин от съветския. Интерконекторът с Гърция би разрешил да се доставя газ и от други източници. Така действително може да се понижи цената за потребителите в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР