Цената на фючърса на петрола сорт Brent с доставка през

...
Цената на фючърса на петрола сорт Brent с доставка през
Коментари Харесай

Цената на нефта сорт Brent достигна 75.18 щ.д. за барел

Цената на фючърса на петрола вид Brent с доставка през януари 2022 година на лондонската борса ICE е повишена с 5.01% до 75.18 $ за барел, сочат данните от търговията. Тази суровина се добива в поле в Северно море, намерено през 1970 година. Тя е една от главните марки нефт, търгувани на интернационалните пазари. Цената на петрола " Брент " от 1971 година насам е основа за установяване на цените на към 40% от международните петролни класове. Ето за какво тази марка се назовава и „ еталонна “.

В същото време цената на фючерса на нефта вид WTI се е нараснала с 5.62% и към този момент е  71.98 $ за барел.

Припомняме, че по-рано на фона на новините за появяването на новия вариант на COVID-19 в Европа, открит в някои страни в южната част на Африка, последва внезапно намаляване на цената  на петрола - тя понижа с над 10% и падна под 72 $ за барел.

Русия не вижда необходимост от срочни ограничения на пазара на петрол

В този миг Русия  не вижда необходимост  от взимане на срочни ограничения на пазара на нефт заради появяването на новия вариант на ковид. Партньорите от ОПЕК + също по този начин не са се обръщали към Русия по въпроса за нуждата от срочни мерки на пазара. Това е съобщил пред журналисти вицепремиерът на Русия Александър Новак в коридорите на руско-китайския бизнес конгрес.

Министерската среща на ОПЕК+ е планувана за 2 декември, прибавя Новак.

" Винаги появяването на нови варианти се отразява в оценките на пазара, тъй като могат да се приложат разнообразни ограничаващи ограничения от държавните управления на другите страни. Трябва да се наблюдава как ще се развива обстановката и по какъв начин това ще повлияе на търсенето ", е подчертал съветският вицепремиер.

През миналата седмица Световната здравна  организация отбелязя варианта на ковид В.1.1.529, открит в южната част на Африка, с гръцката писмен знак " омикрон ". В известие на СЗО се споделя, че тази разновидност  " има огромен брой разновидности, някои от които провокират безпокойствие ". Според предварителните данни, вариантът притежава повишена дарба към разпространяване.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР