Цената на етера, втората най-популярна крипнтовалута след биткойна, скочи във

...
Цената на етера, втората най-популярна крипнтовалута след биткойна, скочи във
Коментари Харесай

Етерът скача в очакване на ключови развития през януари

Цената на етера, втората най-популярна крипнтовалута след биткойна, скочи във вчерашната търговия, като вложителите към този момент се приготвят за две значими събития през януари, свързани с него, съобщи Ройтерс.

По данни на " Койн метрикс " (Coin Metrics) за ден етерът е поскъпнал с 6 на 100, а токенът SOL на " Солана " (Solana) - с към 2 на 100.

" Смятаме, че растежът е обвързван с придвижване вътре в екосистемата на Етереума ", съобщи за Си Ен Би Си анализаторът към " Нийдъм " (Needham) Джон Тодаро. " Солана и Авакс се показват по-добре от етера и в този момент етерът пробва да навакса ".

През цялата 2023 година Етерът съществено изостава от Солана. Само за този месец растежът му е от 15 на 100, до момента в който SOL пораства с 82 на 100. За цялата година етерът усилва цената си съвсем двойно, или 95 на 100, а SOL - с цели 980 %.

" Ръстът на етера демонстрира, че пазарът се концентрира в бранша на тази валута в изчакване биткойнът да получи регулаторно позволение за спотово търгуван фонд (ETF) ", споделя Мат Максимо, старши анализатор в " Грейскейл инвестмънтс " (Grayscale Investments).

По думите му вложителите чакат две значими събития в криптосвета през януари. Първото е огромният " Динкън " (Dencun) ъпгрейд на платформата на етереума към 17 януари, който би трябвало съществено да понижи разноските по решенията от Ниво 2.

Второто е решението на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) за спотово търгуване на биткойн по формата на борсови фондове.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР