Цената на електронната винетка за леките автомобили (до 3,5 тона)

...
Цената на електронната винетка за леките автомобили (до 3,5 тона)
Коментари Харесай

Най-вероятно ще има електронни дневни винетки

Цената на електронната винетка за леките коли (до 3,5 тона) ще е същата, както и на хартиената – 97 лв.. Електронната винетка ще важи в период от 12 месеца, без значение през кой месец е купена. Не се планува да се вади касова записка . Това стана ясно от думите на инж. Светослав Глосов, член на УС на АПИ.
Ще бъде препоръчано да има дневна винетка, що се отнася до електронния вид на винетките . Глосов обаче разгласи пред Нова телевизия, че ще се разисква цената и евентуално тя ще е по-висока, в сравнение с в случай че разделиш на 365 дни цената на годишната винетка, само че в границите на няколко стотинки .
Глосов изясни и, че инспекция дали има винетка ще се прави посредством камерите на КАТ . Когато автомобил минава през сектор, следен от КАТ посредством камера, камерата ще сканира номера на колата и ще ревизира в електронна база данни към бъдещата ТОЛ система дали съответния автомобил има винетка. Ако няма платена винетка, нарушителят получава фиш с санкция на домашния си адрес.
Относно ТОЛ системата Глосов сподели, че най-вероятно няма да има гишета с бариери, на които се заплаща таксата. Вместо това таксата ще се заплаща на специфични пунктове – примерно на бензиностанция. Членът на УС на АПИ не има вяра това да провокира опашки, защото и в този момент водачите на ТИР-ове плащали на гишета на границата. Освен това при заплащане на винетка, може да вкараш повече пари и в действителност авансово да платиш за пътешестване в бъдеще.
По проект през 2018 година би трябвало да стартира построяването на ТОЛ системата, а през 2019 година би трябвало тя да започва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР