Цената на електроенергията, която заплащат всички храмове и манастири, е

...
Цената на електроенергията, която заплащат всички храмове и манастири, е
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Управляващите оставиха храмовете и манастирите на тъмно

„ Цената на електрическата енергия, която заплащат всички храмове и манастири, е непостижима, а те не генерират облага. Нашата груба неотложно направи предложение същите да преминат на контролирания пазар. Без да вършим разлика във вероизповеданията. Последната сметката на Рилския манастир е 25 хиляди лв. “, съобщи Дани Каназирева и напомни, че държавното управление на Борисов и при най-голямата рецесия не е позволило храмовете и манастирите да затворят. Сега обаче този риск е действителен, а в редица общини улиците тънат в мрак и не трябва да се позволява това да се случва в храмовете.

„ За страдание обаче ръководещата коалиция гласоподава срещу, без значение че няма решение за казуса. Днес те всички гласоподаваха срещу за решение, което считаме, че би трябвало да сплотява всички “, съобщи още Каназирева.

Депутатите от ГЕРБ дадоха и други образци за извънредно високи сметки за ток в храмове и джамии, които нямат опция да ги платят.

Радомир Чолаков добави, че на следващия ден предлагането ще бъде направено и в пленарната зала. „ Тук става въпрос за ценностен избор и ще забележим на следващия ден кой какви полезности изповядва “, съобщи депутатът от ГЕРБ.

„ Борисов не затвори храмовете и в най-тежката коронавирус рецесия, а в този момент държавното управление на Петков ще ги затвори по различен метод, откакто те не могат да си платят сметките за ток “, добави още Каназирева.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР