Цената на електрическата енергия за бита остава на нивата от

...
Цената на електрическата енергия за бита остава на нивата от
Коментари Харесай

Правителството ще осигури предвидимост на енергийния пазар: Асен Василев

Цената на електрическата сила за бита остава на равнищата от месец юли предходната година, като това е невиждано в Европа, регистрира вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на блиц парламентарния надзор, съобщи БНР.

 

По думите му макар сериозните рецесии с покачването на цените на енергоизточниците и войната в Украйна, държавното управление ще обезпечи предвидимост за енергийния пазар.

 

" Наблюдаваме нарастване на производството в българската стопанска система и то доста - над 20%. Отнася и се за износа. Това се дъължи значително на българските компании и на българските служащи. Въпреки спрените доставки на природен газ, ценовине равнища, които " Булгаргаз " декларира в КЕВР, са сходни или малко по-ниски от тези, които бяха април месец. Това, което е направило държавното управление, е да обезпечи рационална среда и да не пречи на бизнеса да работи ", сподели Асен Василев.

 

Още идната седмица държавното управление ще показа антикризисен и антиинфлационен пакет, който ще бъде ориентиран към облекчение на разноските на най-бедните, разгласи още финансовият министър Асен Василев.

 

Големите компании са се приспособили към тежката обстановка, страната е вдигнала минималната работна запалата с 11% от предходната година, а фамилиите са освободени от разноски за детски градини, сподели Василев и посночи, че има растеж на междинната заплата в бизнеса:

 

" В момента министерство по министерство върви обзор, тъй че има други основни браншове, където като се направи реорганизацията, също ще има растеж на заплащането. Мерките, които могат и би трябвало да бъдат дадени сега, се разискват, както знаете, като част от антикризисен пакет и антиинфлационен пакет. Те включват композиция от облекчение на разноските, както за бизнеса, по този начин и за най-засегнатите групи жители.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР