Цената на един глас за изборите достига 150 лева, каза

...
Цената на един глас за изборите достига 150 лева, каза
Коментари Харесай

Цената на купения вот достига 150 лева

Цената на един глас за изборите доближава 150 лв., сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. По-голям е и натискът на купувачите на гласове в стравнение с предходните.

До момента са формирани 48 производства, има и арестувани. Демерджиев посочи, че до момента се употребяват познатите схеми за пазаруване на гласове – обещания за даване на обществени услуги, корпоративен избор и закани.

“Процесите са толкоз динамични, че всеки час цифрите се трансформират. Тенденцията е значима. Тя е такава, каквато обрисувах и преди да стартира акцията ”, сподели той.



Иван Демерджиев. БГНЕС

Той разяснява и полицейската акция в Казанлък и Гурково. По думите му там има над 12 арестувани, съобщи БГНЕС. “Има арестувани наркотични субстанции, има открити данни за лихварска активност, има открити данни за практикуване на насила върху разнообразни хора ”, заяви вътрешният министър.

" Тези акции няма да бъдат инцидентни. Обещах и при миналата акция в Гурково, че нито ще е последна и че ще останат по този начин нещата. Ще продължат да се организират, до момента в който проведената престъпност по места бъде принудена да откри тази си активност ", съобщи Демерджиев.

Чуйте още от думите на министър Демерджиев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР