Цената на един глас расте, в тези избори варира обикновено

...
Цената на един глас расте, в тези избори варира обикновено
Коментари Харесай

Демерджиев: Цената на един глас расте, в тези избори варира между 50 и 100 лв.

" Цената на един глас пораства, в тези избори варира нормално сред 50 и 100 лв.. Вероятно трендове за понижаване на изборната интензивност, водят до повишение на цената на гласовете. Работихме с престъпния контингент, засилихме натиска върху него и по този начин ограничихме работата им по пазаруване на гласове. Това сподели вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг.

" Свикахме национално заседание, открихме недобра работа с оперативна информация, информатори, със СРС. Тя бе подценена и бих споделил занемарена в някои регионални дирекции. Засилихме интензитета ", сподели той. И изясни, че няма контингент за пазаруване на гласове, това са хора, които се занимават с каналджийство, с наркотрафик и други закононарушения.

" Вярвам, че успяхме да обезпечим занижена интензивност за пазаруване на гласове за изборите. По-малко са сигналите от предните избори ", уточни той. И даде образец за един сигнал, който показвал доверието в Министерство на вътрешните работи. " ГЕРБ подадоха сигнал против Движение за права и свободи ", уточни министърът. " Това не го чакахме ", сподели още той.

Засилен беше корпоративният избор - дали от частни компании, или общини, означи Демерджиев. И даде образец, че това ставало в заложни къщи, пунктове за изкупуване на метал и друго. Един глас коствал сред 50 и 100 лв..

" Масово се инвалидизира народът ", сподели с подигравка Демерджиев. И изясни, че по този начин задачата била да се гласоподава с хартиена бюлетина, а не с машина.

От 19 август до 28 септември е имало над 250 сигнала за изборни закононарушения, формирани са към 50 досъдебни производства, регистрира основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. И изясни, че акцията продължава до първите минути на 3 октомври. Общо е имало 240 арестувани души, освен за изборни нарушавания. " Но това са хора, които се занимават и с такива закононарушения ", прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР