Цената на един глас на черно расте и вече е

...
Цената на един глас на черно расте и вече е
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Цената на един глас расте на черно

Цената на един глас " на черно " пораства и към този момент е сред 50 и 100 лв.. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Иван Демерджиев.

По думите му сигналите за платен избор на тези избори са много по-малко по отношение на тези по време на миналогодишни избори. „ Реагираме на всеки сигнал. не вършим разграничаване на това от кого и против кого е сигнала. Проверяваме ги еднообразно интензивно ”, безапелационен беше министърът. „ В четвъртък постъпи сигнал от ГЕРБ против Движение за права и свободи ”, добави той.

Той акцентира, че работата против купения избор ще продължи и след приключването на вота на 2 октомври.

Според вътрешния министър има нови схеми за платен избор - изключително корпоративен избор и при по-малки работодатели.

“Цената на един глас пораства. В тези избори варира сред 50 и 100 лв.. Вероятно наклонността за понижаване на изборната интензивност е повода ”, уточни Демерджиев.

На територията на цялата страна са извършени 97 профилирани полицейски интервенции за интервала 19 август-28 септември. Това съобщи на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

По думите му в хода на тези повсеместни интервенции са били разкрити над 550 закононарушения. „ Образувани са над 420 досъдебни и бързи производства. По тях са арестувани 446 лица, издирени са 114 лица ”, регистрира той.

В хода на спецакциите са тествани стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на престъпен контингент. „ Проверени са и над 2000 търговски обекта и питейни заведения ”, уточни основният секретар.

250 сигнала, свързани с нарушение на изборните права на жителите, са получени досега. По тях са формирани 50 досъдебни производства.

„ Основен акцент в работата на служебния кабинет и на Министерство на вътрешните работи е провеждането на почтени избори. Започнахме по подготовка още първата седмица след встъпването си в служба ”, съобщи от своя страна вътрешният министър Иван Демерджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР