Цената на двата основни сорта петрола във вторник, 15 май

...
Цената на двата основни сорта петрола във вторник, 15 май
Коментари Харесай

Петролът стартира с незначителна промяна в цените


Цената на двата съществени сорта петрола във вторник, 15 май съумя да доближи до най-високото си равнище от месеци. Северно морският вид Brent се увеличи до 79,4 $ за барел, а WTI до 71,89 $ за барел. Впоследствие и двата сорта приключиха с намаляване - Brent приключи при цена от 78,4 $ за барел, а WTI – до 71,3 $ за барел.

Тази заран търговията е по-спокойна. Двата съществени сорта започват със едва нарастване, само че остават под вчерашните равнища. Договорът за юли за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон отбелязва позитивна динамичност от 0,03 % и се корита при цена от 78,26 $ за барел.

Фючърсът за юли за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) също е позитивен – плюс 0,22 % до 71,12 $ за барел.

Наблюдателите на пазара през днешния ден ще наблюдават развиването на две съществени политически събития – обстановката към Иранската нуклеарна стратегия и глобите на Съединени американски щати, както и към бъдещата среща сред водачите на Северна Корея и Съединени американски щати.

Във вторник министерство на финансите на Съединени американски щати вкара наказания против шефа на Централната банка на Иран Валиули Сейфа и заместник-директора на департамента на Централната банка Али Тарзали.

От 7 август Съединени американски щати не разрешават да се продават или предават доларови банкноти на държавното управление на Иран.

Анализаторите от Bloomberg Economics считат, че отрицателният резултат от високите цени на петрола за международната стопанска система в този момент ще са по-слаби от 2011 година Ако да вземем за пример петролът в обозримо бъдеще нарастне до 100 $ за барел, растежът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през 2020 година ще е с 0,4 % по-нисък, при положение на цена от 75 $ за барел. През 2011 година такива последици биха били задоволителни при покачване на цената до 79 $ за барел.

Междувременно стана ясно, че Европейският съюз изследва няколко вероятни разновидността за отбрана на ползите си при опазване на нуклеарното съглашение с Иран. Англия, Франция и Германия обявиха твърдо, че остават зад Иранската нуклеарна договорка.

Северна Корея от своя страна заплаши с отвод на срещата със Съединени американски щати в символ на митинг против взаимните учения на Вашингтон и Сеул.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР