Цената на двата основни сорта петрол се променят слабо в

...
Цената на двата основни сорта петрол се променят слабо в
Коментари Харесай

Цените на петрола практически замръзнаха в очакване на срещата на ОПЕК+

Цената на двата съществени сорта нефт се трансформират едва в границите на утринната търговия на 29 ноември като пазарът още веднъж следи новините към срещата на министрите на страните от ОПЕК+.

Движението на цените е според от това дали „ ОПЕК+ ще може да показва запазващо се единение вътре в групата и уговорката си за опазване на курса към стабилизиране на цените на петрола в дълготраен проект “, разясняват анализаторите от Sevens Report Research.

Анализаторите от Citi пък считат, че по-скоро страните от ОПЕК+ по-скоро ще продъжат съществуващите ограничавания във връзка с добива на нефт с минимални промени през първото тримесечие на 2024 година Вероятността за опазване на производството на предходното равнище се пресмята на 60-70%, на по-значително стесняване – към 20%, а на увеличение на добива – сред 10-20 %.

Цената на януарските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е 81,68 $ за барел, както и при затварянето на предходната сесия. Вчера цената по договорите за този вид се увеличи с 1,70 $ или с 2,1% до 81,68 $ за барел.

Котировката на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се усилва с 0,15 $ до 76,56 $ за барел. При затваряне на предходната търговия цената по договорите за този вид се усили с 1,55 $ или с 2,1% до 76,41 $ за барел.

Пазарът е в очакване и на публикуването на данните за равнището на запасите от горива в Съединени американски щати.  
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР