Цената на дизела по родните бензиностанции продължава да пада и

...
Цената на дизела по родните бензиностанции продължава да пада и
Коментари Харесай

Цената на дизела върви смело надолу, почти застигна тази на бензина

Цената на дизела по родните бензиностанции продължава да пада и към този момент съвсем настигна тази на бензина. Пропан-бутанът също доближи ново дъно, като се търгува на най-ниските си стойности за последната година. Понижение се следи и в цената на метана, като само бензина резервира относително постоянни стойности.
Прочетете още
Към сегашния миг най-масовият бензин А95 в страната се търгува на междинна цена от 2,58 лева./л. Дизелът е 2,64 лева./л., пропан-бутанът коства 1,10 лева./л., а метанът - 2,56 лева./кг. Данните са от уеб страницата fuelo.

В Пловдив цените са с няколко стотинки по-ниски, като бензинът коства надлежно 2,55 лева./л., дизелът - 2,61 лева./л., газта - 1,09 лева./л., а метанът - 2,41 лева./кг. Градът е на четвърто място в страната в класацията за най-ниски горива все още.



Само за последния месец, цената на дизела по родните бензиностанции се е намалила с 13 ст. за литър. Спадът от началото на 2023 година е с 39 ст., а за последната година е поевтинял с 47 ст. Разликата от най-високата цена, достигната през юли предходната години, до днешната е съвсем 1 лева Цената на дизела ще продължи да пада, демонстрира наклонността на fuelo.

Малко по-различна е графиката при бензин А95. За последния месец горивото е скочило с 2 ст., само че наклонността е за поевтиняване. От началото на годината се следи намаляване на цената с 9 ст., а за последните година, разликата е 37 ст. Ако сравним сегашната цена с най-високата такава, от юли предходната година, разликата е 83 ст.

Голямо намаляване се следи и при цената пропан-бутана. Само за последния месец газта е поевтиняла с 9 ст., а разликата с цената от началото на 2023 година е 8ст. Понижението за последната година е с 50 ст., а разликата с най-високата цена е 51 ст. И при пропан-бутана се следи наклонност за поевтиняване.

На международния пазар цената на петрола също се движи надолу, като сортът Брент резервира стойности под 80 $ за барел, а американския лек недопечен нефт към този момент се търгува за под 75 $.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР