Цената на биткойна се повиши до над 20 000 долара

...
Цената на биткойна се повиши до над 20 000 долара
Коментари Харесай

Биткойнът отново премина над границата от 20 000 долара за брой

Цената на биткойна се увеличи до над 20 000 $ във вторник, достигайки най-високото си равнище от повече от седмица. Най-голямата криптовалута в света добави близо 6% към цената си за последните 24 часа, оповестява CNBC. 

Поскъпването на биткойна поддържа и останалите криптовалути, като етерът се увеличи с към 7% до 1389 $ за брой.

Биткойнът се търгува в диапазона сред 18 000 и 25 000 $ за брой от средата на юни след срутва, в който съвсем 2 трилиона $ капитализация бяха изтрити от световния крипто пазар.

Този спад беше провокиран от покачванията на лихвените проценти от централните банки, както и от вълната от банкрути, която минаха през крипто промишлеността.

Инвеститорите следят деликатно паричната политика на централните банки, защото цифровите валути са тясно свързани с фондовите пазари в Съединени американски щати тази година. Повишаващите се лихвени проценти към този момент оказаха напън върху американските борсови показатели.

Интересното е, че ралито на биткойна, което стартира тази седмица, се случи макар спада на американските акции и откакто S&P 500 затвори на най-ниското си равнище от началото на 2022 година.

Междувременно вложителите наблюдават деликатно щатския $. Доларовият показател, който следи придвижването на курса на " зелените пари " по отношение на кошница от водещи международни валути, е повишен с повече от 18% тази година. Биткойнът нормално се движи в противоположна корелация с $, тъй че усилването на $ би трябвало да е отрицателно за криптовалутата.

Но в случай че щатският $ е покрай своя връх и оттук насетне стартира да отслабва, биткойнът може и да завоюва още позиции, считат пазарните наблюдаващи, представени от CNBC. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР