Цената на биткойна се понижи до най-ниското си ниво от

...
Цената на биткойна се понижи до най-ниското си ниво от
Коментари Харесай

Цената на биткойна се понижи до най-ниското си равнище от януари

Цената на биткойна се намали до най-ниското си равнище от януари насам, откакто продължаващото неприятно показване на фондовите пазари се отрази отрицателно на критповалутите, чиято търговия сега е огледална на тази на по-рисковите активи, в това число на акциите на софтуерните компании, съобщи Ройтерс.

Към 9:20 часа българско време биткойнът се търгува за 33 389,60 $, което съставлява спад от 3,34% за последните 24 часа. По-рано той доближи равнище от 33 266 $, което е покрай дъното за тази година от 32 951 $. Ако падне под този предел, криптовалутата ще доближи най-ниското си равнище от юли предходната година

„ Мисля, че всичко обвързвано с крипто пазара към момента се класифицира като рисков актив. Подобно на спада при Nasdaq, множеството криптовалути понесоха вреди “, коментира  Мат Диб, основен действен шеф на основаната в Сингапур крипто платформа Stack Funds

Американският софтуерен показател Nasdaq Composite се намали с 1,5% през предходната седмица, като от началото на годината той е изгубил 22% от цената си на фона на вероятността за устойчива инфлация и покачванията на лихвите на Федералния запас макар забавящия се стопански напредък.

Според измежду другите фактори за спада на цената на биткойна е прословутата ниска ликвидност на крипто пазара през уикендите и страховете, че стейлбъкойнът Terra USD (UST) може да загуби обвързаността си с щатския $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР