Цената на биткойна падна с 3,3% до 24 958 долара,

...
Цената на биткойна падна с 3,3% до 24 958 долара,
Коментари Харесай

За първи път от три месеца курсът на биткойна падна под $25 000

Цената на биткойна падна с 3,3% до 24 958 $, което е най-ниското му равнище от 15-ти юни насам. Именно тогава BlackRock подаде заявление за регистрация на спот bitcoin-ETF, което щеше да я трансформира в първата компания, предлагаща американски борсово търгуван фонд, инвестиращ непосредствено в биткойни. Следва да се означи, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) отсрочи вземането на решението по заявката на BlackRock, както и по сходни заявки на други компании, само че ще би трябвало да преразгледа въпроса след правосъдното решение, което дефинира като погрешен отхвърли на SEC да удовлетвори заявката за превръщане на фонда Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот bitcoin-ETF.

„ Видяхме, че доларът укрепва в продължение на 8 поредни седмици, което оказа напън за намаление на цената на биткойна “, съобщи Джеймс Бътърфил, началник на изследователската активност в CoinShares. – ‘Освен това продължава да се демонстрира недоволството от регулирането на биткойна и имаме правосъдно решение по редица криптоактиви на FTX като да вземем за пример Solana, което може да докара до свръхпредлагане при разпродажбата’.

Обменният курс на Солана спадна за четвърта поредна комерсиална сесия, като за това време се намали с 10%. Падането на пазара бе подхранено от известията за идната продажба на активите на банкрутиралата криптоборса FTX и нейните дъщерни сдружения, както и частично от появяването на сведения с подробна информация за тях. Оказа се, че FTX сега има близо 1,2 милиарда $ в SOL – патентования токен на мрежата Solana, както и 560 млн. $ в биткойни и 192 млн. $ в Ethereum.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР