Цената на Биткойн загуби около 60% от достигането на връхната

...
Цената на Биткойн загуби около 60% от достигането на връхната
Коментари Харесай

Колапса на долара ще изстреля Биткойн и останалите криптовалути

Цената на Биткойн загуби към 60% от достигането на връхната си точка от към $69,000 за токен в края на 2021 година, изтривайки към $2 трилиона от крипто пазара.

Сега, когато Федералният запас се бори със “ ” на американския дълг от $33 трилиона $, анализаторите на Jefferies предизвестиха, че Фед ще бъде заставен да започва още веднъж печатницата си за пари – евентуално сривайки американския $ и подхранвайки взрив на цената на Биткойн , който ще се конкурира със златото.

Фед стартира трудоемката задача да свие набъбналия си до близо $9 трилиона баланс напролет на 2022 година след голямо разширение, заради Ковид пандемията и стопански пагубните ограничавания.

При по този начин нареченото количествено стягане Фед изсмуква ликвидност от финансовата система, прехвърляйки тежестта на прясно издадения дълг върху частния бранш.

Освен че понижава салдото си, Фед покачва лихвените проценти с исторически ритъм, защото се бори да овладее внезапно покачващата се инфлация, създавайки това, за което някои се притесняват, че може да се трансформира в контраинтуитивна “ ” за щатския $, която в последна сметка да увеличи цената на Биткойн.

Междувременно Биткойн – и в по-малка степен други огромни криптовалути като Етериум ( ETH ) и XRP – означиха повишаване на институционалния интерес, воден от най-големия в света управител на активи BlackRock.

През юни BlackRock провокира стремежа на Уолстрийт към Биткойн и криптовалутите , като основният изпълнителен шеф на компанията, Лари Финк, се обърна позитивно към Биткойн след години на песимизъм.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се тъергува на цена от $27,700, което отразява 2% спад за последните 7 дни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР