Цената на Биткойн (BTC) стигна до над $51,600, докато пазарната

...
Цената на Биткойн (BTC) стигна до над $51,600, докато пазарната
Коментари Харесай

Биткойн отново се изстреля над $1 трилион пазарна капитализация

Цената на Биткойн (BTC) стигна до над $51,600, до момента в който пазарната капитализация надвиши $1 трилион откакто цената на монетата завоюва 3.5% на дневна база.

За съпоставяне общата пазарна капитализация на останалата част от крипто пазара (всичко без Биткойн) се равнява на $856.6 милиона по данни на TradingView.

Към момента на писане на публикацията циркулиращото предложение на Биткойн възлиза на 19,627,587 BTC, което съставлява 93.46% от общото му лимитирано предложение от 21 милиона.

Нарастването на позитивните инвеститорски настроения, подтиквано от устойчивия бичи пазар и утвържденията за спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) в Съединени американски щати, наред с други фактори, се демонстрира в разнообразни аспекти на екосистемата.

Увеличените вложения в Биткойн, както от самостоятелни, по този начин и от институционални играчи, способстваха за устойчивото повишение на цената му. Преди това Биткойн доближи пазарна капитализация от $1 трилион през ноември 2021 година по време на бичи пазар, който в последна сметка изтласка BTC до настоящия му исторически връх от $69,000.

Едновременно с това тези бичи настроения се разпространиха в цялата крипто екосистема, достигайки кулминационната точка си в комбинирана пазарна капитализация от $3 трилиона през 2021 година, което се случи за първи път в историята.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР