Цената на Bitcoin тръгна надолу заради отцепването на нови валути

...
Цената на Bitcoin тръгна надолу заради отцепването на нови валути
Коментари Харесай

Bitcoin обществото очаква отделянето на нова валута

Цената на Bitcoin потегли надолу поради отцепването на нови валути

© Dado Ruvic Още по тематиката
Финтек компании отварят сметки и в български банки

Банките във Англия всеобщо отхвърлят да работят с компании, свързани с криптовалути
23 окт 2017
Успешните български ICO истории

В страната се заражда цяла екосистема от компании, които набират капитал по нов метод и работят посредством блокчейн технология
20 окт 2017
Bitcoin и регулациите в Европейски Съюз

Първи стъпки на общността в нормативната уредба на криптовалутите
9 окт 2017
Как да копаем биткойн, без да си цапаме ръцете

Дейта центрове стартират да оферират машини за рандеман на криптовалута чартърен
7 окт 2017 Цената на криптовалутата биткойн продължи да пада, откакто доближи рекордното равнище от над 6000 $ за една монета. Стойността на един биткойн стигна до 5374 $ в сряда, преди да се върне още веднъж към равнище от към 5700 $. Причината за това е новосъздадената криптовалута Bitcoin Gold, която се отделя от главната криптовалута. Въпреки че тя към момента не е пусната за изцяло свободна търговия, Bitcoin Gold към този момент претърпя първия си трагичен спад в цената от над 60% до 161 $.

Какво се случва в действителност?

За да разберем тъкмо какво се случва с издаването на нови валути, произлизащи от главната Bitcoin, би трябвало да разгледаме по какъв начин тъкмо работи системата на криптовалутите. Транзакциите от един консуматор към различен се събират в блок, който се сревръща в комплицирано математическо уравнение. Т. нар. " миньори " употребяват мощни компютри, с цел да решат уравнението и да ревизират транзакцията. Когато другите играчи в системата потвърдят, че решението е вярно, транзакцията минава.

Всичко това се случва посредством доста мощни компютърни машини, което е и един от огромните проблеми на Bitcoin, тъй като те се управляват от относително дребна група хора. Джак Лиао, изпълнителен шеф на LightningASIC, която продава такива машини, създава Bitcoin Gold, с цел да промени метода на работа.

Целта е Bitcoin Gold системата да може да бъде употребена и от хора с по-слаби машини, като това да я направи в действителност децентрализирана, а мрежата – по-отворена за всички. Това не е първото разделяне на Bitcoin, което се случва – през юли се появи и Bitcoin Cash. Валутата доближи най-високо равнище от 914 $, само че по-късно направи голям спад и сега се търгува за към 330 $.

Кой получава Bitcoin Gold?

Всеки, който има Bitcoin, получава и Bicoin Gold – по една монета за всяка съществуваща. Това се прави, с цел да може на пазара бързо да излязат огромен брой монети Bitcoin Gold. Стратегията обаче се отразява и на цената, която направи спад от 66% до 161 $, сочат данните на Coinmarketcap. Според някои анализатори на криптосферата, това демонстрира, че вложителите нямат огромно доверие в новата валута и тя се появява прекомерно скоро след предходното разединение на нова валута от Bitcoin.

Bitcoin Gold също по този начин към момента не се търгува на всеобщите тържища, което е огромен проблем. Сайтът на новата валута претърпя провал още в първите часове от стартирането ѝ, което се дължи на прекомерно доста поръчки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР