Цената на bitcoin се срина, след като изпълнителният директор на

...
Цената на bitcoin се срина, след като изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Bitcoin се срина с 12%, след изявление на Мъск, че Tesla няма да ги приеме за плащане

Цената на bitcoin се срина , откакто изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск съобщи, че компанията му прекратява проектите си да одобри криптовалутата като заплащане за електрически транспортни средства, оповестява СиЕнЕн.

Криптовалутата спадна с към 12% сутринта в четвъртък - като цената е спаднала до към 50 900 $. Мъск уточни високата цена за околната среда от криптовалутата като причина за решението.

" Ние сме загрижени от бързо възходящото потребление на изкопаеми горива за рандеман на биткойни и транзакции, изключително въглища, които имат най-лошите излъчвания от всички горива ", сподели Мъск в Twitter.

" Криптовалутата е добра концепция на доста равнища и ние имаме вяра, че има обещаващо бъдеще, само че това не може да води до огромни разноски за околната среда . "

Тесла не отговори незабавно на въпроси, свързани с хода, в това число какъв брой транспортни средства са закупени с биткойн и дали Мъск преди този момент не е знаел за въздействието върху околната среда.
 Мъск пуска криптовалута за задача до Луната
Мъск пуска криптовалута за задача до Луната

SpaceX слага основите на междупланетна търговия

Проблемите за околната среда за рандеман - или основаване - на цифрови валути са добре документирани от години , като дебатът към тях се възобнови през последните месеци.

През февруари Tesla разкри, че е и опция да се купуват колите й благодарение на криптовалутата. Мъск написа в края на март, че хората " към този момент могат да си купят Тесла с биткойн ".

Мъск, който в предишното изрази песимизъм във връзка с криптовалутите , съобщи в изявление за общественото приложение Clubhouse по-рано тази година, че съгласно него биткойнът е на ръба да " получи необятно приемане от хората с стандартни финанси ". Той сподели, че е трябвало да купи цифровата валута преди осем години.

Tesla & Bitcoin
— Elon Musk (@elonmusk)  Централната банка на Турция забрани заплащанията с криптовалута
Централната банка на Турция забрани заплащанията с криптовалута

Забраната влиза в действие от 30 април

В сряда Мъск съобщи, че Тесла към момента възнамерява да употребява биткойн, откакто валутата откри по-чисти енергийни източници .

" Tesla няма да продава никакви биткойни и имаме намерение да ги използваме за транзакции незабавно щом добивът премине към по-устойчива сила ", сподели той. " Разглеждаме и други криптовалути , които употребяват <1% от силата / транзакцията на Биткойн. "

Биткойн не е единствената криптовалута, която Мъск популяризира през последните седмици. Той също неведнъж загатва dogecoin, влияейки на цената .

Последният туит на Мъск преди този bitcoin бе анкета до 54-те му млн. почитатели, в която пита дали желаят Тесла да одобри dogecoin.

Do you want Tesla to accept Doge?
— Elon Musk (@elonmusk)  Европейците желаят цифровото евро да е поверително, безвредно и на ниска цена
Европейците желаят цифровото евро да е поверително, безвредно и на ниска цена

ЕЦБ ще лимитира съперници като Bitcoin, Tether и препоръчаната от Фейсбук Diem
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР