Цената на бирата на германския Октоберфест тази година ще се

...
Цената на бирата на германския Октоберфест тази година ще се
Коментари Харесай

Бирата на Октоберфест за първи път ще струва над 15 евро за литър

Цената на бирата на немския Октоберфест тази година ще се усили със приблизително 3,9 на 100 и за първи път ще премине прага от 15 евро за литър. Това заяви през днешния ден градската администрация на Мюнхен, представена от ДПА. 

Халба от 1 литър на фамозния фестивал ще се продава за сред 13,60 и 15,30 евро по отношение на 12,60-14,90 евро предходната година. 

Като уредници на Октоберфест градските управляващи ревизират дали цените, изчислени от притежателите на бирарии, са оправдани. С тази цел те ги съпоставят с цените на огромните заведения в Мюнхен, които сега вземат сред 7,70 и 12,80 евро за литър. 

За бирата на Октоберфест обаче има спомагателни разноски - напитката е създадена особено за фестивала и е по-силна, с алкохолно наличие към 6 %. Освен това за двете седмици на празника пивоварните би трябвало да издигат и скапват големите палатки, в които има и музика онлайн. 

Бирата на Октоберфест е поскъпнала съвсем двойно от 2004 година насам - преди 20 години литър бира струваше сред 6,70 и 7,10 евро. 


     
Безалкохолните питиета на фестивала тази година също ще бъдат по-скъпи - литър трапезна вода ще се продава за приблизително 10,48 евро по отношение на 10,04 евро през 2023 година, а лимонадата - за 11,67 евро по отношение на миналогодишните 11,17 евро. 

Добрата вест е, че в случай че сте склонни да се редите на опашка, можете да утолите жаждата си и гратис - тази година на терена на Октоберфест има 10 чешми за питейна вода или два пъти повече, в сравнение с предходната. 

Издигането на огромните фестивални палатки стартира в понеделник. Октоберфест тази година ще стартира на 21 септември и ще продължи до 6 октомври.

През 2023 година общо 7,2 милиона души се включиха в празненствата - най-големият брой от десетилетия. Те изпиха 6,5 милиона литра бира. Количествата изядено месо не бяха оповестени, добавя ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР