Цената на билетчето в метрото, закупено от каса, да си

...
Цената на билетчето в метрото, закупено от каса, да си
Коментари Харесай

Цената на билетчето в метрото да си остане 1,60 лв., иска Фандъкова

Цената на билетчето в метрото, закупено от каса, да си остане 1,60 лева, желае столичният кмет Йорданка Фандъкова. Според нея е безпричинно от каса да бъде 2 лв.. Тръгнало се е от това схващане - цената на единичния билет да не се трансформира. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС.

" Днес има финансова комисия (в Столична община - б.р.), на която още веднъж ще се дискутира тарифната политика, през вчерашния ден също имаше. Постигна се прочут консенсус, схващане за ограничения и промяна на процедура ", изясни още столичният кмет.
 Бюджетна комисия даде 110 млн. лева за градския превоз
Бюджетна комисия даде 110 млн. лева за градския превоз

По един милион пътувания на ден се правят в София

Фандъкова разяснява и по-големите благоприятни условия, които дават електронните заплащания: " Постепенно ще работим за отменянето на хартиения билет и включването на електронните благоприятни условия, с цел да облекчим хората . В цяла Европа опитът е подобен, че се предизвиква пътуването с транспортни документи, а билетът да остане като единична опция, в случай че някой пътува случайно - да има опция да си закупи билет ", сподели столичният градоначалник.

Новите цени за пътешестване в София се чакат най-късно от началото на 2023 година
 Предлагат нови цени на билетите за градски превоз в София
Предлагат нови цени на билетите за градски превоз в София

Последната дума има СОС

Кметът на София разяснява и картите за градски превоз.

" Някои карти отпадат, има известна оптимизация. Като цяло най-изгодната карта остава годишната, за наслада преди време общинските съветници одобриха да може да се заплаща на траншове, като цената е 365 лева Тази карта е преференциална и от ден на ден хора демонстрират интерес към нея ", изясни Фандъкова.

Макар авансово да бе оповестено, че на 21 юли се чака да бъде гласувана нова цена за градския превоз в Соф ия, Фандъкова съобщи, че към този момент няма изясненост по кое време тъкмо ще се организира гласуването, обвързвано с тарифната политика за градския превоз .
 Призовават Следствен отдел към окръжна прокуратура да не апелира анулацията на скъпото билетче
Призовават Следствен отдел към окръжна прокуратура да не апелира анулацията на скъпото билетче

9 организации са внесли отворено писмо

" Засега не мога да кажа по кое време ще се организира гласоподаване по отношение на смяна на билета, тъй като първо би трябвало да минат полемиките и по-късно да излезе дефинитивно решение на водещата комисия и тогава да влезе на сесия на Общинския съвет ", добави столичният кмет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР