Цената на билета за градския транспорт в Сливен да се

...
Цената на билета за градския транспорт в Сливен да се
Коментари Харесай

Билетът за градския транспорт в Сливен поскъпна драстично


Цената на билета за градския превоз в Сливен да се усили от 80 ст. на 1,20 лева взеха решение през днешния ден общинските съветници в Сливен.

Цената не е променяна от 2011 година, а претекстовете за нарастването са променената икономическа конюнктура и трайното повишение на цените и разноските в посоки като гориво, електрическа енергия, минимална работна заплата, и други За междуселищния превоз междинното нарастване е 25 на 100.

Недостигът на финансиране на превоза до момента успяваше да се компенсира с непрекъснати оптимизации, само че има лимит, под който не може да се слиза, разяснява пред публицисти кметът на Сливен Стефан Радев. Той уточни, че този развой на повишение на цените съществува в множеството общини сега, като диапазонът в цените на билетите е от 1,20 до 1,50 лева Ние се ориентираме към долната граница на този диапазон и, в това време, резервираме и разширяваме отстъпките на избрани групи, които употребяват карти, измежду които възпитаници и пенсионери, уточни той.

Общинският съвет отхвърли предлагането да се резервира или промени на 40 или 60 ст. преференциалната цена за пенсионери, която досега бе 20 ст.

По думите на кмета, не се чака отлив на пасажери от градския превоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР