Цената на билета за градски транспорт в София остава 1,60

...
Цената на билета за градски транспорт в София остава 1,60
Коментари Харесай

Билетът в София остава 1,60 лв, СОС ще обжалва отмяната на цената от съда |

Цената на билета за градски превоз в София остава 1,60 лв.. Столичният общински съвет ще апелира решението на Административния съд , което на първа инстанция анулира промените на Наредбата за реда и изискванията за пътешестване в градския превоз на София, направени през 2018 година, с които бяха избрани цените на транспортните документи. 

С решението си от 31 януари АССГ отхвърля жалбите за анулация на наредбата като цяло, текстовете за паркирането в паркингите на ЦГМ и изказванията за директна и непряка дискриминация, само че не приема формулата за изчислението на цената от 1,60 лева на еднократното пътешестване, оповестиха от СОС.

Работна група, в която вземат участие представители на другите политически групи към СОС и самостоятелни специалисти, изготвят предложение за основаване на нова тарифна политика, която се чака да бъде призната от СОС напролет. 

В края на 2021 година групата на ГЕРБ-СДС показа предложенията си, съгласно които столичани и гостите на града ще могат да пътуват и електронен билет в границите на 30 и 60 минути. Това е времето, в което транспортните средства ще могат да се сменят безграничен брой пъти на закрепена цена. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР