Цената на билета за градски транспорт в София остава 1,60

...
Цената на билета за градски транспорт в София остава 1,60
Коментари Харесай

Цената на билета в София остава без промяна

Цената на билета за градски превоз в София остава 1,60 лв.. Столичният общински съвет ще апелира решението на Административния съд, което на първа инстанция анулира промените на Наредбата за реда и изискванията за пътешестване в градския превоз на София, направени през 2018 година, с които бяха избрани цените на транспортните документи.

С решението от 31.01.2022 година, АССГ на първа инстанция отхвърля жалбите за анулация на Наредбата като цяло, текстовете за паркирането в паркингите на ЦГМ и изказванията за директна и непряка дискриминация,

само че не приема формулата за изчислението на цената от 1,60 лева на еднократното пътешестване.

Работна група, в която вземат участие представители на другите политически групи към СОС и самостоятелни специалисти, изготвят предложение за основаване на нова тарифна политика.

През последните години беше построена смарт система за таксуване, цялостно видео наблюдаване, а също по този начин и с изчерпателен програмен продукт. На база на анализите за пътникопотока, натовареността на линиите и желаните транспортни документи, работната група ще даде план за нова тарифна политика. Очаква се тя да бъде прегледана и призната от СОС през тази пролет.

В края на 2021 година групата на ГЕРБ-СДС показа предложенията си, съгласно които столичани и гостите на града ще могат да пътуват и електронен билет в границите на 30 и 60 мин.

Това е времето, в което транспортните средства ще могат да се сменят безграничен брой пъти на закрепена цена. Например, при закупуването на времеви билет от 30 минути и потребление на едно транспортно средство 25 минути, имате 5 минути да се прекачите на друго, което можете да употребявате до края на пътуването си, без значение какъв брой дълготрайно е последното пътешестване. Целта на новата тарифна политика е привличане на нови клиенти на градския превоз и понижаване на потреблението на персонални коли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР