Цената на билета от 1,60 не се променя. Това заяви

...
Цената на билета от 1,60 не се променя. Това заяви
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Цената на билета за градски транспорт в София остава 1,60 лв.

Цената на билета от 1,60 не се трансформира. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за Българска национална телевизия. Тя добави, че се прибавя опция пасажерът да се прекачи на друго транспортно средство в границите на 30 минути със същия билет. Ако това се случи в границите на един час, тогава при две или три транспортни средства, ще се пътува при цена 2.20 лева

„ Има предложение цената на билета, в случай че е платен от водача или на каса в метрото, да коства 2 лева В този случай аз не виждам логичност билетът да е толова. В момента тече публично разискване, като завърши общинският съвет ще вземе решение “, разяснява кметът на София.

„ Има добра вест за всички стотици хиляди софиянци, които употребяват всекидневно градски превоз – през днешния ден при гласуването на актуализацията на бюджета получихме финансова поддръжка от държавния бюджет за градския превоз “, добави Фандъкова.

„ Огромният растеж в цените на горивата и електрическата сила доведоха до повишаване на сметките на градския превоз сред 200-300% “, сподели тя.

Фандъкова даде няколко образеца за повишаването на сметките.

„ Сметките за електричество на електротранспорта за първите три месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, са нарастнали с 230% - 9.3 млн. лева против 2.8 млн. лева Подобна е обстановката и с метрото – 9 млн. лева за първото тримесечие за тази година против 2 млн. и 700 хиляди лева предходната година. При газа е още по-драматично – повишаването е 330% “, заяви тя.

Фандъкова изясни, че при срещата ѝ с транспортния министър са договорили работна група, която да види всички цифри. И специалистите от Министерството на превоза дружно с специалистите от Столична община са излезли с ясна позиция, че е нужна дотация за градския превоз по регламента на Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР