Цената на беше индексирана средно с около 10 стотинки през

...
Цената на беше индексирана средно с около 10 стотинки през
Коментари Харесай

Защо хлябът поскъпна?

Цената на беше индексирана приблизително с към 10 стотинки през последните две седмици, което значи повече с към 5 стотинки дневно за фамилния бюджет. Това пресметна пред Българска национална телевизия Мариана Кукушева - ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България.
“Няколко са аргументите за повишаването на хляба, измежду които е и Коронавирус пандемията, която затвори доста браншове в света и освободи голям финансов поток. Тези пари се насочиха към зърнените пазари - за първи път от 6 години насам цената на пшеницата има сходни индикатори, като данните са на Организация на обединените нации ”, изясни тя.
 Цените на хляба и олиото ще се вдигнат поради повишаването на тока Цените на хляба и олиото ще се вдигнат поради повишаването на тока
Увеличението в цената на тока ще провокира повишаване на доста артикули и услуги, предвиждат експерти. Първо ще се забелжи...
По думите й повишаването на пшеницата се отразява позитивно на изкупуването на зърното, т.е. селскостопанските производители получават по-добра цена за своята продукция.
“Когато се повишава цената на пшеницата, неизбежно следва повишаване на главната за нас суровина - брашното. Имаме повишаване на цената на силата и газа, има повишаване на транспортните разноски, банковите лихви, на налог боклук и налог здания, които също се заплащат от бизнеса ”, изреди Кукушева.
Тя акцентира, че главното перо в себестойността на хляба е покачването на цената на човешкия труд.
“Хлебопроизводството не е включено в каквито и да е помощи и ограничения за подкрепяне от страна на страната. Може би претекстът е, че не сме затворени с нито една министерска заповед досега. Ние продължаваме да работим и работим на първа линия ”, означи Кукушева и добави: “Увеличихме цената на труда тъкмо с толкоз, колкото го направи страната във връзка с заплащането в държавните органи и държавната администрация - с 30%. Това няма по какъв начин да бъде поето от всеки хлебопроизводител. ”
 Цената на олиото трансферира 3 лв. за литър Цената на олиото трансферира 3 лв. за литър
Средната цена на олиото мина 3 лв. за литър. Причината за покачването се крие е по-малко и по-скъпия слънчоглед от новата годишна продукция, съо...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР