Цената на априлския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската

...
Цената на априлския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават след спад в четвъртък


Цената на априлския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран започва с нарастване от 0,13 % или 8 цента – до 60,92 $ за барел. Вчера договорът поевтиня с 0,70 $ или 1,14 % - до 60,84 $ за барел. В четвъртък приключи търговията с мартенския фючърс за Brent, поскъпнал през последната сесия с 0,4 % до 61,89 $ за барел.

Договорът за петрола вид WTI с доставка за март при търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) набъбна с 3 цента или 0,06 % - до 53,82 $ за барел. При миналата сесия WTI загуби от цената си 0,44 $ или 0,81 % до 53,79 $ за барел.

Отслабването на китайската стопанска система продължава да тревожи вложителите. Китай е един от най-големите потребители на нефт в света. Тази реакция остава към момента незадоволително разчетена на фона на напредъка и доближаването на позициите сред Пекин и Вашингтон по време на следващия стадий от комерсиалните договаряния. Съединени американски щати и Китай разчитат на реализиране на съглашение до началото на месец март, т.е. до периода, с който Вашингтон заплаши с повишение на митата за китайските артикули за сумата от 200 милиарда $.

В поддръжка на цените се оказва и обстановката към Венецуела. Съединени американски щати разгласи на 28 януари въвеждане на наказания във връзка с петролната компания на страната PDVSA, като блокира активи на компанията в юрисдикцията си за 7 милиарда $ и забрани покупко-продажбите. Загубите от доставките се чака да са от порядъка на 11 милиарда $ по данни на Белия дом, а като размер става въпрос за към 500 хиляди барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР