Цената на акциите на Трейс Груп Холд АД тръгна надолу

...
Цената на акциите на Трейс Груп Холд АД тръгна надолу
Коментари Харесай

Инцидентът в Своге повлече акциите на Трейс Груп Холд

Цената на акциите на " Трейс Груп Холд " АД потегли надолу след трагичния случай край Своге, при който починаха 16 души, а 21 са ранени. Четирима от настанените в болница са в сериозно положение.

В понеделник заран на борсата скъпите бумаги на холдинга, който е измежду главните реализатори ремонта на пътния сектор, където стана случаят, поевтиняха с 4,76 % до 3,60 лв. за дял след 15 покупко-продажби. От началото на година акциите изгубиха 20,88 % от цената си.

За второто тримесечие на годината " Трейс Груп Холд " очита доходи от 74,2 млн. лева и облага от съвсем 8,8 млн. лева, демонстрира неконсолидираният доклад.

Една от посоките, в които върви следствието на прокуратурата, е за некачествена износваща настилка (най-горният пласт асфалт), която не дава положително сцепление. Вследствие на това колите губят надзор. Сигнали са подавани пет пъти до компанията-изпълнител, само че тя не е направила ремонт.

От " Трейс Груп Холд ", водещ сътрудник в обединяването ДЗЗД " Трейс Своге ", което е изпълнило ремонта, разпратиха известие, в което настояват, че " цялостната рехабилитация на пътя е осъществена според плана и Техническата спецификация ".

" Изпълнението е по стандарта на инженерите консултанти FIDIC, така наречен Червена книга. По този стандарт изпълнителят е задължен да съгласува всичко с Инженера - известната английска интернационална инженерно-консултантска компания - Mott Macdonald. Рехабилитацията се извърши по план " Транзитни пътища ", чийто инструментариум не разрешава на проектантите и изпълнителя да трансформират към този момент съществуващото трасе ", показват още оттова.

И допълват, че рехабилитацията е почнала на 29 септември 2011 година, а асфалтовите настилки са осъществяване през 2014 година, когато и пътят е пуснат в употреба. Акт 16 е публикуван чак през 2016 година след като тече и гаранционният период.Според заданието на публичната поръчка от АПИ и подписаният след продобиване на търга контракт, рехабилитацията на 81,779 км. от Искърското дефиле е осъществена за 22,9 млн. лева без Данък добавена стойност.

Вече са взети и проби от асфалта.Тази заран министърът на районното развиване Николай Нанков съобщи пред " Нова ", че ще започва процедура по привеждане на банковата гаранция на изпълнителя.

" Трейс Груп Холд " е измежду най-големите реализатори на публични поръчки в региона на пътната инфраструктура у нас. Освен това сдружението работи и в Сърбия, където взе участие в строителството на част от Коридор №10 и други, а неотдавна отвори офис и в Германия.

Компанията е спечелила 108 поръчки за съвсем един милиард лв.. Отделно дъщерни сдружения също са изпълнявали голям брой планове.

" Трейс " взе участие в строителството на софийското метро, както и редица значими пътни артерии в столицата като бул. " Цариградско шосе ", ул. " Монтевидео ", бул. " Витоша ", на Автомагистрала " Хемус " и " Тракия ", на обходните пътища на Враца и Монтана и редица други. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР