Цената на акциите на няколко водещи американски компании в здравния

...
Цената на акциите на няколко водещи американски компании в здравния
Коментари Харесай

Amazon придобива онлайн аптеките PillPack за 1 млрд. долара

Цената на акциите на няколко водещи американски компании в здравния бранш се намали, откакто договорката беше оповестена

Сделката ще бъде затворена до края на 2018 година Още по тематиката
Roche купува останалата част от Foundation Medicine за 2.4 милиарда $

Швейцарската фармацевтична компания се стреми да увеличи опциите си за персонализирано лекуване
20 юни 2018
Фармацевтичната промишленост се стреми към ранно съглашение сред Европейски Съюз и Англия

Производството или елементи от него на общо над 2600 медикаменти се реализира във Англия, само че Brexit може да затрудни придвижването им
11 юни 2018
Какви ще са последствията за фармацевтичната промишленост от ограниченията на Тръмп за по-евтини медикаменти

Американският президент нападна производителите на медикаменти и застрахователните компании поради високите цени на медикаментите
20 май 2018 Американската компания за онлайн търговия Amazon купува онлайн аптеките PillPack. Компанията на Джеф Безос ще заплати към 1 милиарда $ за основаната в Бостън група, твърди източник, осведомен с въпроса, а договорката може да промени промишлеността. Цената на акциите на няколко огромни фармацевтични компании се намали, откакто съглашението беше оповестено, оповестява Reuters.

Сделката влияе на здравния бранш

Акциите на най-големия американски оператор на аптеки CVS Health и на съперника му Walgreens Boots Alliance поевтиняха със 7% в четвъртък. Понижение усетиха и групите Mckesson, Cardinal Health и AmerisourceBergen.

PillPack сформира и доставя предписания за медикаменти на клиентите си, в това число и за хронични болести, в 49 американски щата. Очакванията са договорката да бъде затворена през втората половина на 2018 година

Първоначално веригата Walmart демонстрираше интерес към PillPack и през април отправяше разнообразни предложения за онлайн групата. Целта на Walmart беше да я купи за под 1 милиарда $.

Голяма част от играчите във фармацевтичната промишленост са напрегнат през последната година поради желанията на Amazon да навлезе в сектора, което сътвори терзания и измежду вложителите.

Амбициите на Amazon в здравния бранш

През януари Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan основаха взаимно здравно сдружение. Тогава от трите компании оповестиха, че цените на медикаменти са прекомерно високи, като съгласно тях това забавя икономическия напредък на Съединени американски щати. Групите се сплотиха към концепцията да употребяват обща база данни и други високотехнологични принадлежности, с цел да подобрят услугите за грижа за здравето и да свият разноските.

Миналата година Amazon получи утвърждението на регулаторите да се трансформира в дистрибутор на медикаменти.

Изпълнителният шеф на поделението Worldwide Consumer в Amazon Джеф Уайлк разяснява, че PillPack усъвършенства живота на своите клиенти, като задачата на групата е това да продължи. " Искаме да улесняваме хората, да икономисват време и да се грижим за здравето им. Въодушевени сме от това, което може да създадем дружно, в името на потребителите. ", сподели Уайлк пред CNBC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР