Цената, която се плаща за естествения имунитет срещу Ковид-19, e

...
Цената, която се плаща за естествения имунитет срещу Ковид-19, e
Коментари Харесай

Цената, която се плаща за естествения имунитет срещу Covid-19

Цената, която се заплаща за естествения имунитет против Ковид-19, e изцяло неприемлива - автоимунна дисрегулация, увреждания на мозъка, вътрешни органи и впрочем, даже и при леки случаи. Това споделя пред Българска телеграфна агенция Георги Маринов, молекулярен и постепенен биолог от департамента по генетика на университета в Станфорд.

Маринов означи, че даже и да се окаже, че естественият имунитет дава година и половина отбрана по отношение на девет месеца при имунизацията, това не е основна разлика. Предполагам множеството хора възнамеряват да живеят още десетилетия, освен броени години, означи той. Според Маринов, този, който убеждава хората да не се имунизират, тъй като естественият имунитет бил по-силен, следва да се смята за всеобщ палач.

Маринов счита, че обособеният човек няма различен избор, с изключение на да се имунизира и по-късно да приема нови дози на всеки шест месеца, защото това ще минимизира възможностите за противен излаз при вероятно стълкновение с вируса.

Георги Маринов сподели, че е груба неточност да се приказва за третата доза, все едно е последната. За страдание, тъкмо такова неказване на истината е нормата сега, от същите хора, които единствено допреди няколко седмици убеждаваха по какъв начин няма да има потребност от трети дози, разяснява биологът. Трябва да се споделя истината, такава каквато е, другояче най-вероятно ще се стигне до още по-пълна загуба на доверие във имунизациите и доста малко хора ще се реваксинират постоянно, сподели той.

Маринов уточни, че сега се създават интраназални ваксини. Те няма да ни извадят от реваксинационния цикъл, само че ще го удължат. Разработват се и панкоронавирусни ваксини, които да обгръщат необятен набор от разновидности и които също по този начин могат да бъдат интраназални. Те би трябвало да удължат реваксинационния цикъл още повече, счита ученият. Но в случай че тези ваксини не са съчетани с спомагателни ограничения за премахване на болестта, Covid ще продължи да бъде проблем, означи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР