Цена от 106.96 лв./МВтч за природния газ през декември, изчисли

...
Цена от 106.96 лв./МВтч за природния газ през декември, изчисли
Коментари Харесай

За декември се очаква газът да струва 107 лв./МВтч

Цена от 106.96 лева./МВтч за природния газ през декември, пресметна държавният газов снабдител " Булгаргаз ", който късно в понеделник разгласява своята прогноза какъв брой ще коства синьото гориво на база на ценообразуващите съставни елементи към 11 октомври. Какво заявление за цената през ноември е внесъл " Булгаргаз " не се оповестява, както и не е оповестено на уеб страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Цените на европейските пазари обаче не престават да порастват, а ноемврийската цена ще стане ясна на първо число. Ако наклонността продължи, евентуално повишаването и за декември ще е над плануваното от " Булгаргаз ".

Изчисленията за декемврийската цена не включват цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност и съставляват покачване с над 13 на 100 по отношение на октомврийската цена от 95.45 лева./МВтч, която пък фрапантно скочи с над 36 на 100 по отношение на септемврийската.

Дори и с това повишаване, българската цена на природния газ остава доста по-ниска от тази на европейските пазари. Тя ще е 54.67 евро за мегаватчас при планирана цена на декемврийските газови доставки на европейските тържища от 86 евро или 168.20 лева./МВтч.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР