Цена на тока за бизнеса ЕнергетикаЕнергийната комисия одобри по-голяма помощ

...
Цена на тока за бизнеса ЕнергетикаЕнергийната комисия одобри по-голяма помощ
Коментари Харесай

Цената на тока за бизнеса в България е сред най-ниските в ЕС

Цена на тока за бизнеса ЕнергетикаЕнергийната комисия утвърди по-голяма помощ за бизнесаЕнергетикаБългарският бизнес ще заплаща самичък тока си на следващия ден
Цената на електрическата енергия на свободната борса в България в четвъртък е измежду най-ниските в Европейския съюз, демонстрират данни от профилирания уебсайт EU Energy, който дава достъп до цените в цяла Европа за пазарния сегмент „ Ден напред “.

Силният вятър и огромното произвеждане на електрическа енергия от ВЕИ доведоха до цена от 54 евро/MWh като единствено в Испания и Португалия тя е по-ниска и доближава 35 евро/MWh.

Като цяло цената на тока на борсата от началото на годината се възстановява от рекордните равнища предходната година и е приблизително 131 евро/MWh.

Припомняме, че таванът за обезщетенията на бизнеса за скъпия ток беше свален до 200 лева./MWh от началото на годината, само че поради по-ниските цени на електрическата енергия на няколко пъти от началото на годината страната не се постанова да компенсира компаниите.

България продължава да получава най-голяма част от електрическата енергия си от АЕЦ – близо 40% – и от Топлоелектрическа централа – 33%, само че през последните ветровити дни производството от ВЕИ се е нараснало до над 10%. Това демонстрират данните в действително време на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО).



Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинцена на тока свободна борса веи мощности ток за бизнеса ПоследниНай-четениЕнергетика 76 Цената на тока за бизнеса в България е измежду най-ниските в Европейски Съюз Компании 44 Още един криптокредитор потегли към банкрут Енергетика 200 МАЕ чака рекордна година за търсенето на нефт Енергетика 348 Европейците понижиха градусите в домовете си Компании 15065 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Имоти 11061 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Хай-тек 5626 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Иновации 4832 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Всички новини10:27 Компании 76 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР