Цена на петрола около 60 долара за барел е напълно

...
Цена на петрола около 60 долара за барел е напълно
Коментари Харесай

Путин: Цена на петрола $60 за барел устройва Русия

Цена на петрола към 60 $ за барел е изцяло допустима и устройва Русия, съобщи съветският президент Владимир Путин.

" Доколкото помня през 2013 година цената бе 43 $ и малко от горната страна за барел, а през тази е 72 $ за първите 10 месеца. Сега тя падна, след това малко отново се подвигна ", сподели президентът през днешния ден пред форума " Русия зове! ".

" Според мен, някъде в региона на 60 (долара за барел бел. ред.) е безусловно допустима големина. Нас изцяло ни устройва. Защото разходната част на бюджета е образувана въз основата на към 40 $ ", показва Путин, представен от 1prime.ru.

" Точката, от която добивът на шистов нефт става недоходоносен, е сред 35 и 45 $. Различни разновидности има, ние ги знаем, може и под 60 (долара за барел рентабилност) да не бъде печеливш. Така че, това е цената за която приказвам, тя е уравновесена и обективна ", сподели още Путин.

По думите на президента, скок в цената на петрола без договореност в границите на съглашението ОПЕК+ би бил неминуем и унищожителен. Необходимо е да се балансира пазарът и да се повишат цените до това ниво, когато самият бранш стане витално кадърен и когато в него се върнат вложенията.

Опасността е в това да спрат вложенията в бранша, което и става, и по-късно скокът на цените става неминуем. И това ще бъде разрушително в забележителна степен както за производителите, по този начин и за потребителите на суровина, показва Путин.

Русия и отсега нататък, в случай че се наложи, ще продължава да работи дружно със страните, участници в съглашението ОПЕК+, което е ориентирано към стабилизирането на петролния пазар, съобщи съветският президент. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР