Цена на петрола на ниво от 65 до 75 долара

...
Цена на петрола на ниво от 65 до 75 долара
Коментари Харесай

Новак обясни защо Русия няма полза от високите петролни цени

Цена на петрола на равнище от 65 до 75 $ за барел ще понижи риска от нова рецесия на петролния пазар, съобщи съветският министър на енергетиката Александър Новак.

" Не бихме желали да имаме моментна изгода, последвана от внезапен спад на цената. И това може да се стане при високи цени, тъй като тогава ще има свръхпроизводство, стартират да се осъществят не напълно ефикасни планове и пазарът е наводнен от нефт. Тогава идва идващият стопански цикъл - цикълът на рецесията, както беше през 2014 година. Ако цените са на равнище от 65-75 $ за барел, ще има по-малко такива опасности. "

Това изясни министърът в изявление за телевизионния канал " Россия 24 ", в коридорите на Руската енергийна седмица, представен от RNS.

Според него, макар по-големите доходи в бюджета и облаги за фирмите, самите съветски производители акцентират, че имат интерес от по-ниски, само че постоянни цени.

Новак показва още два отрицателни фактора от прекомерно високите цени на петрола. Те биха забавили растежа на световната стопанска система и дружно с това и търсенето на суровината. Както и това, че при високи цени потребителите се ориентират към други енергийни източници, което още веднъж свива търсеното на нефт.

Новак добави, че като цяло световният петролен пазар се развива циклично, само че съществуват механизми, които разрешават изглаждане на този повтаряем темперамент. Един от тези механизми е взаимоотношението на Русия с ОПЕК, означи енергийният министър.

Припомняме, в края на септември цената на Brent за пръв път от ноември 2014 година надвиши $81 а за барел, а на 3 октомври доближи $86 за барел. Днес по обед декемврийските фючърси се търгуват по 84,85 $ за барел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР