„Цена на горивата от 4 лв./л. е абсурдно висока на

...
„Цена на горивата от 4 лв./л. е абсурдно висока на
Коментари Харесай

Андрей Делчев за цената на горивата: 4 лв. за литър? Безумие!

„ Цена на горивата от 4 лева./л. е неуместно висока на този стадий. При сегашните цени потреблението е фрапантно свито, а в случай че те скочат до над 4 лева, превозът би замрял”, съобщи Андрей Делчев - изпълнителен шеф на Българската петролна и газова асоциация.

След срещата на премиера Кирил Петков с представители на превозвачите в България от Съюза на интернационалните превозвачи предложиха понижение на акциза на горивата с 50% за интервал от шест месеца.

„ Аз персонално го сложих като въпрос. Ние сме с най-ниския данък и, за жалост, на европейската среща с водачите нямаше схващане, тъй като доста от тях към този момент имат по-висок данък. Затова в допълнение понижаване, даже и краткотрайно, не беше признато добре - другите страни не могат да си го разрешават. И това пробваме, само че не е допустимо на този етап”, сподели министър-председателят.

„ Ние имаме най-ниските цени в ЕС”, увери Андрей Делчев.

Той разяснява какъв може да е най-лошият сюжет, който да сполети България по повод цените на колонките - вероятно прекъсване на вноса на съветски недопечен нефт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР