Целуването не е никак безобидно - съществува риск от заразяване

...
Целуването не е никак безобидно - съществува риск от заразяване
Коментари Харесай

Внимавайте с целувките! 4 опасни заболявания се предават чре...

Целуването не е по никакъв начин безобидно - съществува риск от заразяване с рискови болести, в това число сифилис и мононуклеоза, сигнализират лекари.

Сифилисът може да се съобщи посредством контакт на язвата с лигавицата, споделят венеролозите. Освен това фактът, че човек се е заразил, той няма да разбере към месец - инкубационният интервал. Тогава ще има нарастване на подмандибуларните лимфни възли, в случай че инфекцията е зародила посредством целувка.

Мононуклеозата нормално се назовава болест на целуването. Това е остро вирусно заболяване, характеризиращо се с висока температура, възпалено гърло, инфектиране на лимфните възли, увеличаване на черния дроб и далака.

Чрез целувка можете също да се болестите с цитомегаловирус. Засяга белите дробове, стомашно-чревния тракт и централната нервна система. Рисковата група са дамите по време на бременност, защото цитомегаловирусът може да предизвика гибел на плода или развиване на вродени недостатъци.

Човешкият папиломен вирус (HPV) е друго асимптоматично заболяване, което може да се съобщи посредством целувка. Заедно със слюнката можете да хванете инфектиране на венците - гингивит, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР