Целулитът несъмнено е в първите десет притеснения с пристигането на

...
Целулитът несъмнено е в първите десет притеснения с пристигането на
Коментари Харесай

Целулитът и ключовите храни в борба с него

Целулитът безспорно е в първите 10 терзания с идването на лятото. Той обаче не е единствено естетически проблем, само че визира и нашето здраве.

Понякога, изключително в случаите на отоциален целулит, има признаци като интензивна болежка, инфектиране или сгъстяване на засегнатите области на тялото. Целулитът нормално се свързва с нарушаване на кръвоносните и лимфните равнища и с наклонност към задържане на течности, което се утежнява от високите температури.

И, в случай че нашата кръвоносна система не работи вярно, отпадъчните субстанции (течности и токсини), които лимфната система транспортира, не могат да бъдат отстранени по натурален път. Така те застават в тъканите и образуват досадния целулит.

Ето за какво, нито скъпите кремове, нито чудодейните лекувания ще оказват помощ. Според специалистите най-хубавото и най-ефективното антицелулитно решение се състои в спазването на здравословна диета и съответна система за извършения, написа Hola.

Водата

Водата е извънредно потребна против целулита, тъй като оказва помощ да се отстраняват токсините, които благоприятстват натрупването на мазнини. Консумирането на малко вода води до задържане на течности, което, както казахме, форсира появяването на целулита. Най-добре е приемът на вода да се разпределя през целия ден, за предпочитане сред храненията.

Освен това, водата би трябвало да има ниско наличие на натрий (по-малко от 20 mg на литър). Препоръчително е да заобикаляме или да понижим до най-малко напитките, които дехидратират, като да вземем за пример кафе и алкохол. Полезно е да се употребява чаша вода на празен корем заран, с цел да помогне за елиминиране на водата, арестувана през нощта.

Плодовете

Плодовете като цяло са положителни съдружници против целулита, изключително богатите на калий, като бананите. Високото наличие на калий благоприятства диурезата (количеството на отделената урина за едно денонощие). Затова бананите предотвратяват задържането на водата и подтикват здравословното кръвообращение. Ягодите, къпините и малините на закуската също са отлични антицелулитни плодове и чудесни антиоксиданти.

Зеленчуците

Зеленчуците, като аспержите, също са нужни в битката против целулита. Те съдържат биофлавоноиди, които спомагат за укрепването на капилярите, предотвратяващи появяването на " портокаловата кожа ". Други потребни зеленчуци, защото са богати на калий, са тиквички, целина, гъби, картофи, артишок и моркови.

Фибрите

Храните, богати на фибри, се употребяват за асимилиране на по-добри хранителни субстанции, като витамини и минерали, които ни разрешават да поддържаме кожата дейно хидратирана.

Лютото

Лютите чушки и чилито съдържат капсаицин - вещество, което усилва производството на топлота в тялото и оказва помощ за изгарянето на мазнините. Това е от основно значение за загуба на тегло и е чудесно против целулита.

Бобовите растения

Бобовите растения, изключително леща и киноа, съдържат протеини, които оказват помощ на тялото да построи мускули вместо мазнини.

Джинджифилът

Помага за понижаване на апетита, форсира метаболизма и е доста добър в битката с напълняването. Джинджифилът усъвършенства храносмилането и циркулацията, което способства за отстраняването на токсините и битката против проблемите с целулита.

Лукът

Детоксикиращият резултат на лука оказва помощ да се отстраняват токсините, да се задейства кръвообращението и да се понижи равнището на кръвната захар.

Чайовете

Зеленият чай, както и този от полски хвощ или глухарче, имат многочислени диуретични свойства, които в допълнение към ограничение на абсорбцията на мазнини, предизвикват премахването на токсините и подобряването на кръвообращението. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР