Целта пред Хебър е отново да влезем в групите на

...
Целта пред Хебър е отново да влезем в групите на
Коментари Харесай

Волейболната звезда Теди Салпаров: Изживявам втора младост

Целта пред " Хебър " е още веднъж да влезем в групите на Шампионска лига

Волейболният Хебър излиза тази вечер в своя първи мач от тазгодишното издание на Шампионската лига. 

Двубоят против първенеца на Румъния - Аркада (Галац), е от 19:00 часа в спортна зала " Васил Левски " в Пазарджик. 

Един от водачите в българския състав - Теодор Салпаров, приказва особено за читателите на " България Днес ".

- Теди, каква е атмосферата в " Хебър " преди старта в Шампионската лига?


- Обстановката е прелестна. Направихме една хубава подготовка. Изиграхме контроли на високо равнище в Италия, както и тук записахме две победи против Дея - един тим, който тази година е след любимците за купата. Нивото на шампионата ни тази година ще е по-високо. Направихме оптималното. Оперираният Симон Хирши ще ни липсва, само че управлението въпреки всичко съумя да подсигури още един диагонал с изключение на Трифон Лапков. Чакаме мача с неспокойствие, нека Господ да ни помогне да вземем добър резултат преди реванша.


- Успяхте ли да разучите румънския си противник?
- Наблюдавахме дейностите на техния разпределител. Знаем чисто тактически какво би трябвало да вършим на обсада и в отбрана по отношение на техните нападатели. Погледнахме и с какво разполагат при начален удар.
- Какви цели сте си сложили в шампионата?
- Ако може да влезем още веднъж в групите на Шампионската лига. Това е задачата пред управлението, пред кмета на града. Добре е и за българския клубен волейбол като цяло. Искаме да задържим равнището от предната година, това е постижимо. Но в елиминационните кръгове всичко е допустимо.
- Усещате ли еуфория измежду почитателите?
- Разбира се. Пазарджик е най-хубавият град особено за волейбол. Интересът е огромен, хората в града живеят с този спорт и това единствено може да ни радва. Винаги когато имаме мачове, залата се цялостни до краен лимит.
- Лично ти в каква кондиция се чувстваш към този момент на 40 години?
- Чувствам се по този начин, като че ли изживявам втора младост. Клубът много се усъвършенства и откъм екип, към този момент имаме двама физиотерапевти, с кондиционния треньор сме в добър синхрон. На тези години най-важно е да бъдем добре физически и здрави, а чисто механически по-добри няма да станем. Само би трябвало да вършим това, което можем.
- Семейството ли е твоята мотивация?
- Те са едно от най-важните неща. В който и тим да съм, постоянно желая да реализирам максимума. А " Хебър " е тъкмо този клуб, който ме кара да играя на това равнище. Целите постоянно високи и да се завоюват всички вероятни купи в България.


- Наскоро бразилската волейболна звезда Бруно Резенде призна, че ти се възхищава. Какво би му дал отговор?


- Той е неповторим състезател и аз също му се удивлявам, нищо че е по-млад от мен и по-късно влезе в бразилския народен тим. Бруно е водач, експерт и неслучайно е един от най-обичаните спортисти в родината си. Винаги съм проявявал почитание към него, тъй като знам, че живее с волейбола. Възхищавам му се и мога единствено да се веселя, че имам подобен другар.

Добромир ДОБРЕВ, " България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР