Целта ни е не просто да бъдем членове на НАТО,

...
Целта ни е не просто да бъдем членове на НАТО,
Коментари Харесай

Хибридната война в Северна Македония няма да спре след влизането в НАТО

Целта ни е не просто да бъдем членове на НАТО, а страна, която ще се оправя с провокации и ще работи интензивно за световната сигурност. Това съобщи президентът на Македония Стево Пендаровски по време при откриването в Охрид на форума „ Стратегическа връзка и евроатлантическа интеграция: Последици за страните от Западните Балкани”.

Според президента, тероризмът, верският екстремизъм, незаконната миграция, кибер офанзивите и хибридната война няма да изчезнат след влизането на Македония в НАТО. „ Наясно сме, че най-ефективният метод да се оправим с нетрадиционните закани за сигурността, които са преди всичко в дневния ред на НАТО, е общата борба с тях. Обменът на информация и обединяването на запаси на държавите-членки и страните-партньори могат единствено да допринесат за по-доброто справяне с предизвикателствата”, съобщи той, представен от Българска национална телевизия.

Пендаровски акцентира, че главният стратегически пробив на страната в региона на сигурността е поканата за участие в НАТО. Това стана факт макар етническите спорове и продължителното автократично ръководство, отдалечило страната от европейските полезности и от пътя към евроатлантическата интеграция. Държавният глава подсети, че участието в Алианса значи всички 29 страни да са подготвени да защитят сигурността на Македония, която е в основата на просперитета и икономическото развиване. НАТО поддържа също по този начин дейното присъединяване на Македония в разнообразни свои интервенции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР