Целта ни е максимум присъствено обучение. По всичко изглежда, че

...
Целта ни е максимум присъствено обучение. По всичко изглежда, че
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Целта ни е максимум присъствено обучение на ученици и студенти

" Целта ни е най-много присъствено образование. По всичко наподобява, че през стартиралата образователна и академична година пандемичната обстановка ще продължи, през цялата година. Все отново тази година ще бъде по-ефективна от предходната, тъй като чакаме цялата година образованието да бъде присъствена ". Това сподели за БГНЕС министърът на образованието преди началото на тържествената гала по отбелязването на 20 години от основаването на Националното посланичество на студентските препоръки в Република България.
" Вероятно ще имаме спиране в учебни заведения, както сме имали и предходни години, когато дойдат сезонните грипни вируси. Много евентуално е тази година да не ни се разминат, само че това няма да бъде почивка както предходните години, а ще бъде образование в електронна среда ", безапелационен бе министърът.
 Красимир Вълчев: Очакваме забележителен растеж на средствата за обучение Красимир Вълчев: Очакваме забележителен растеж на средствата за обучение
Значителен растеж на средствата за обучение от следващата година предвижда просветният министър Красимир Вълчев, съобщи БГНЕС. " Оптимист съм...
Красимир Вълчев напомни, че образователната година за учениците е стартирала с 0,5% паралелки, които са работили в електронна среда. „ Това значи 5 на 1000. Ако се задържи този приблизително дневен брой инфектирани евентуално това ще бъде и цифрата, т.е. 5 паралелки няма да учат, 995 ще учат “, изясни министърът. 
Той добави, че в случай че първоначално е имало единични случаи на инфектирани в системата на междинното обучение, то в този момент имаме два случая, в които може да се приказва за превръщането на учебно заведение в гнездо на болестта. „ За първи път или повторно, след случая в Габрово може да приказваме, че към този момент имаме гнездо на разпространяване вътре в учебното заведение. По добре е да излизат обособени учебни заведения, разнообразни паралелки в образование в електронна среда, само че цялата система да остане отворена “, безапелационен е Вълчев.
Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който също присъстваше на церемонията увери, че все още обстановката не изисква стягане на ограниченията. „ Не предвиждаме затваряне под каквато и да е форма. Не предвиждаме увеличение или стягане на ограниченията. Числата са такива, че все още ни дават сигурност, че ограниченията към сегашния стадий работят “, увери той и добави, че огромна част от инфектираните нямат потребност от болнично лекуване. „ Процентите на претовареност на леглата разрешават ограниченията да не бъдат пипани. Никой не готви нищо за затваряне “, безапелационен е проф. Ангелов.
Интересен факт е, че самият той е бил част от НПСС и негов втори ръководител. Проф. Ангелов беше почетен с почетна грамота за заслугите му като част от организацията и триумфите, които са били реализирани по негово време.
 Красимир Вълчев: Ученическите екскурзии - до 1 седмица и с защитни ограничения Красимир Вълчев: Ученическите екскурзии - до 1 седмица и с защитни ограничения
По мотив отпадането на възбраната за осъществяване на учебни екскурзии, министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи, че не се препо...
Новоизбраният ръководител Даниел Парушев сподели, че за 20 година организацията е постигнала извънредно доста и напомни, че тя е била учредена през 2000 година в Свищов. „ Това е само законоустановена организация в България. Има я в Закона за висшето обучение, което може да ни подскаже, че това е организацията, която пази правата и ползите на студентите “, съобщи Парушев и посочи, че те постоянно ще въздействат върху процесите в страната. Той посочи, че НПСС е основана в края на март, само че поради пандемията отбелязването на годишнината е било отсрочено за 5-ти октомври, които не е инцидентен ден, тъй като се отбелязва Международния ден на учителя.
„ НПСС има доста добра връзка с МОН. Успяхме да получим 98 млн. за студентските общежития и 2 млн. за стипендии и повдигане на размера от 150 на 180 лева “, уточни Парушев и сподели, че ръководещите се вслушват в гласа на организацията. От своя страна министърът на образованието удостовери, че имат добра връзка  и НПСС е  основен сътрудник в системата на висшето обучение.
„ Всички тематики, които обсъждаме касаят днешните и утрешните студенти. Те вземат участие интензивно във всички диалози, свързани с измененията в системата на висше обучение, диалогът за бъдещето на висшето обучение. За 20 г съумяха да се утвърдят като значима организация в системата на висшето обучение. Направиха доста във връзка с това да се чуе гласът на студентите, доста във връзка с студентския научен спорт, провеждат универсиади, взе участие във всички университетски органи на ръководство, което е доста значимо “, изясни още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР