Целта ни е да засилим превенцията, за да не се

...
Целта ни е да засилим превенцията, за да не се
Коментари Харесай

Зам.-министър Димитър Данчев: Целта ни е да засилим превенцията, за да не се стига до трагедия, като тази в Карловско

Целта ни е да засилим предварителната защита, с цел да не се стига до покруса, като тази в Карловско. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " Димитър Данчев, зам.-министър на стопанската система и промишлеността. Той означи, че само по този метод ще бъдат спестени по-голямата част от  разноските за възобновяване на възможни последици.

" Обръщам внимание, че с изключение на за преодоляване и превъзмогване на следствията от бедствията, през вчерашния ден комисията отпусна и средства за превантивни действия, тъй като общият бюджет на комисията за тази година е бил 80 милиона лв.. Служебното държавно управление наследи неразходвани досега средства в размер на 34 милиона и както споделих, от тях през вчерашния ден бяха разпределени 31 милиона лв.. Но единствено вредите от последното злополучие в трите пловдивски общини – Карлово, Калояново и Марица, по първични планирани данни нанесените вреди възлизат на сума, близка до общия бюджет на комисията за цялата година ", разяснява Данчев.

Той подсети, че Агенцията за обществено подкрепяне от идната седмица стартира изплащането на еднократните помощи в размер на 375 лв. за потърпевшите от наводненията. Това ще се случи в интервала от 19 до 26 септември.

" И тук става дума за семействата от селата Богдан, Каравелово, Слатина, Войнягово и Христо Даново. През последните дни чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне работеха на място, с цел да може по-бързо да се подадат нужните заявки и да се обработят документите. За хората, декларирали погашение на помощта по банков път, средствата ще бъдат преведени в банковите им сметки още на 19 септември, а лицата, декларирали погашение от " Български пощи “, ще могат да ги получат в посочения от тях пощенски клон в интервала, както споделих, от 19 до 26 септември ".

Вчера стана ясно, че страната отпуска малко над 10 милиона лв. за превъзмогването на бедствията в общините Карлово, Калояново и Марица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР